Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

HFSS mesh generation problem

Status
Not open for further replies.

winglj

Full Member level 4
Joined
Feb 21, 2005
Messages
195
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Activity points
3,063
hfss mesh generation

Hi. I have a problem when I run HFSS to simulate an antenna. The geometry is imported by STEP file. But when I run the simulation, there are some contact and proximity error found.
The errors discription are:
Proximity:
Vertex-Face
Vertex ambiguously close to existing triangle

Contact:
Small triangle
This triangle is very much smaller thanthe largest triangle on this face

Small edge
This surface triangle edge is much smaller than the largest edge on the face

Are they related to the mesh generation? How can I fix it? Thanks in advance, any help will be appreciated.
 

sunyvel

Junior Member level 3
Joined
Jan 28, 2005
Messages
27
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
228
mesh generation hfss

try using hfss scrips to do the simulations. it will work out......i had the same problem and the scripts helped a lot
 

gunajraman

Member level 2
Joined
Aug 25, 2005
Messages
44
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
2
Trophy points
1,288
Activity points
1,627
mesh generation problem

Might be due to improper contacts between parts of your geometry.
Check all the coordinates and make sure the geometry is connected and doesnt overlap. As overlaps may lead to huge meshing around that place.
 

sayan4

Newbie level 5
Joined
Oct 31, 2005
Messages
9
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,364
Excuse me,I have the same problem and I'm becomig crazy.
What are hfss scripts?
 

SparamGuru

Newbie level 3
Joined
Oct 25, 2005
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,314
If you are using version 10, try the heal option in 3DModeler->Model Analysis->Heal.

Hope this helps.
 

ppAntenna

Member level 1
Joined
Oct 11, 2001
Messages
39
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
247
Hi winglj,

Can u upload yr geometry?
Maybe we can fix it and post back to u.

:D
 

jjantenna

Member level 2
Joined
Feb 23, 2002
Messages
50
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
2
Trophy points
1,288
Activity points
324
I got the same problem too. If there is any better way to deal with the problem of imported structure, please share with us.
Thanks!
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top