Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

What will happen if we replace nmos with pmos and pmos with nmos in cmos circuit?

Status
Not open for further replies.

gurpreet.singh

Junior Member level 2
Joined
Mar 10, 2008
Messages
22
Helped
5
Reputation
10
Reaction score
3
Trophy points
1,283
Activity points
1,404
Hi
In cmos circuit If we replace nmose with pmos and pmos with nmos then what will happen??
 

ramanav

Newbie level 5
Joined
Oct 23, 2007
Messages
9
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,325
Re: regarding CMOS

it will be acting as a week buffer.
Its characteristics will be linear.
 

deh_fuhrer

Full Member level 5
Joined
Jul 25, 2006
Messages
279
Helped
46
Reputation
92
Reaction score
18
Trophy points
1,298
Activity points
2,874
Re: regarding CMOS

Its output swing reduces to |VTP| <=VOUT<= VDD-VTN....
 

ramanav

Newbie level 5
Joined
Oct 23, 2007
Messages
9
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,325
Re: regarding CMOS

If Pmos is connected down and Nmos on top ,
For input logic 0:
Pmos ON and Nmos OFF => output is grounded or logic zero (it will not be zero but Vtp)
For input logic 1:
Pmos OFF and Nmos ON => output is connected to VDD or logic one (it will not be ONE but VDD-Vtp)
 

badola

Member level 5
Joined
Jan 4, 2008
Messages
90
Helped
7
Reputation
14
Reaction score
5
Trophy points
1,288
Location
bangalore
Activity points
1,796
Re: regarding CMOS

ramanav i think the drop in case when pmos is off and nmos is on will be Vdd - Vtn...correct me if i am wrong..
 

gurpreet.singh

Junior Member level 2
Joined
Mar 10, 2008
Messages
22
Helped
5
Reputation
10
Reaction score
3
Trophy points
1,283
Activity points
1,404
Re: regarding CMOS

Yes Badola u r absolutely right that drop shold be Vdd-Vtn only.
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top