Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

Synchronize comparator output with a clock

Status
Not open for further replies.

iaf

Member level 3
Joined
Apr 11, 2019
Messages
55
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
6
Activity points
416
I have a comparator which has a certain output for a microcontroller reset which i want to synchronize with the system clock so that it rises only when the edge of the clock rises and not earlier, what would be the easiest way to realize that?
 

srizbf

Advanced Member level 5
Joined
Apr 3, 2010
Messages
1,995
Helped
417
Reputation
840
Reaction score
328
Trophy points
1,363
Activity points
10,985
whatabout a clocked D-FF with D input from comparator out and clock from your source?
 

KlausST

Super Moderator
Staff member
Joined
Apr 17, 2014
Messages
17,420
Helped
3,935
Reputation
7,868
Reaction score
3,804
Trophy points
113
Activity points
115,497
Hi,

there are ready to buy comparators with internal latched or clocked ouptuts.
Two examples:
* latched: MAX961
* clocked: HMC874

You need to provide a more detailed specification

Klaus
 

iaf

Member level 3
Joined
Apr 11, 2019
Messages
55
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
6
Activity points
416
I'm designing it as an integrated circuit. I have tried a D-FF but it seems that's not delivering the required output

flipflop.PNG

That's the simulation result, the output seems to be somehow affected by the clock, i can't the see the fault though

flipflop_sim.PNG
 

d123

Advanced Member level 5
Joined
Jun 7, 2015
Messages
1,981
Helped
444
Reputation
889
Reaction score
434
Trophy points
83
Activity points
20,264
Hi,

Would an AND gate/ANDing clock signal and comparator high signal to the microcontroller reset pin work?
 

barry

Advanced Member level 5
Joined
Mar 31, 2005
Messages
4,856
Helped
1,067
Reputation
2,144
Reaction score
1,053
Trophy points
1,393
Location
California, USA
Activity points
26,495
Well, that doesn't look right. And what do you mean "the output seems to be somehow affected by the clock"? It's SUPPOSED to be affected by the clock! Can you look at the outputs of I5, I7 and I4 and see if those are behaving properly?
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top