Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

orcad simulation errors - please help with the problem

Status
Not open for further replies.

tufan

Junior Member level 3
Joined
Oct 3, 2004
Messages
26
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
228
orcad simulation problem

HI DEAR FRIENDS
I Have a circuit to simulate in orcad But i could not manage it since it gives some errors .I sent it .I use dc current source ...can you help me?
 

ME

Advanced Member level 4
Joined
Mar 14, 2002
Messages
1,309
Helped
55
Reputation
112
Reaction score
40
Trophy points
1,328
Activity points
14,861
orcad simulation problem

Topic moved from "Analog Circuit Design" to "PCB Routing & Schematic Layout software & Simulation".
 

papyaki

Advanced Member level 2
Joined
Apr 13, 2002
Messages
539
Helped
38
Reputation
76
Reaction score
18
Trophy points
1,298
Location
France
Activity points
5,346
Re: orcad simulation problem

Hi,

Do you have a spice model attached to the transistors. No other component appears in the spice netlist than the two current generators. It is like there is no transistor. So the current generators nodes are flowting.
 

flatulent

Advanced Member level 5
Joined
Jul 19, 2002
Messages
4,629
Helped
489
Reputation
980
Reaction score
150
Trophy points
1,343
Location
Middle Earth
Activity points
46,689
Re: orcad simulation problem

The two sets of error messages are related. Your current sources are not really connected to the transistors. What you probably did when drawing the schematic is put the wires close to, but not connected to the nodes of, the transistors.

1. Look at the net list ( the **.net file) and see if this is not true.

2. If this is true, go back to the schematic and remove the wires and draw them again. Make sure that you get the large red disk symbol showing when you end the wires. This indicates that you have made the connection to the next part.
 

arcaphill

Member level 5
Joined
Dec 17, 2003
Messages
85
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
650
orcad simulation problem

Send the source file!
 

A

antonio_iea

Guest
orcad simulation problem

Looks like you don't have models associated w/ the symbols...
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top