Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

LVS check using Calibre

Status
Not open for further replies.

BB11

Member level 4
Joined
Jan 4, 2010
Messages
74
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Location
india
Activity points
1,828
Hello

I have a problem when I do a LVS check using calibre. Aparently it shows LVS clean my layout for a older version of calibre, but when I update for a latest version there seems to some errors in LVS.
Could anyone tell me how is that errors do not exist for older versions of calibre and it shows errosthe latest ones? Do I have to change some settings ?

Thanks in advance

BB
 

erikl

Super Moderator
Staff member
Joined
Sep 9, 2008
Messages
8,112
Helped
2,688
Reputation
5,356
Reaction score
2,289
Trophy points
1,393
Location
Germany
Activity points
44,153
Does the newer version call a different LVS rules-file? If so, additional rules could be checked which now show errors.
 

wandola

Member level 1
Joined
Jul 20, 2005
Messages
34
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
1,571
for software issue, just email the vendor. Mentor will respond to u in one hour.
 

bgangur

Member level 1
Joined
Feb 6, 2012
Messages
33
Helped
7
Reputation
14
Reaction score
6
Trophy points
1,288
Location
Bangalore. INDIA
Activity points
1,465
Hi,

LVS errors may depends upon many things (based on your comment)
1. Due to schematic changes
2. Any Rules updates in Rule files
3. In new version layout is change from previous version

Please let us know what kind of LVS errors you are getting? This will helps in seeing the problems.

Regards,
Basu
 

process_geek

Newbie level 4
Joined
Dec 26, 2012
Messages
5
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,316
Its not your fault dear. Just do one thing. Try to explore the files which you are including for LVS, i mean tech files for a particular node. Every foundry will give the Calibre version with which it is compatible with, Like "EDA TOOL VERSION: Calibre 2007.3_36.25" . So use the recommended version and leave the rest to the EDA vendors.
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top