Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

Is it possible to design a XOR gate using only 6 transistors?

Status
Not open for further replies.

santuvlsi

Member level 4
Joined
Aug 19, 2007
Messages
71
Helped
6
Reputation
12
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Activity points
1,800
Friends

Is that possible to design a XOR gate using only 6 transistors


pls let me know


santu
 

sekapr

Advanced Member level 4
Joined
Jul 27, 2006
Messages
100
Helped
9
Reputation
18
Reaction score
4
Trophy points
1,298
Activity points
1,680
Re: Is this possible

possible
 

santuvlsi

Member level 4
Joined
Aug 19, 2007
Messages
71
Helped
6
Reputation
12
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Activity points
1,800
Re: Is this possible

sekapr said:

dear Sekapr,

U have just written possible also it would be helpful

if u say the possibility.

Santu
 

mujju433

Full Member level 3
Joined
Jun 2, 2007
Messages
174
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
2
Trophy points
1,298
Activity points
2,293
Is this possible

Yes its possible we can draw it with the help of transmission gate
 

spectrabei

Junior Member level 3
Joined
Aug 24, 2007
Messages
29
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
1,493
Re: Is this possible

AH OK,

Here's a two transistor XOR gate.


SpectraBEI
 

cadenceUK

Member level 5
Joined
Aug 15, 2007
Messages
90
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Activity points
1,862
Is this possible

can we use CMOS?
 

santuvlsi

Member level 4
Joined
Aug 19, 2007
Messages
71
Helped
6
Reputation
12
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Activity points
1,800
Re: Is this possible

spectrabei said:
AH OK,

Here's a two transistor XOR gate.


SpectraBEI

Sorry i forgot to metion as CMOS

I need in CMOS

Santu

Added after 1 minutes:

cadenceUK said:
can we use CMOS?
Yes candenceUK,

I need in CMOS only

Santu
 

santoshl

Junior Member level 2
Joined
Aug 14, 2007
Messages
24
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
3
Trophy points
1,283
Activity points
1,427
Re: Is this possible

hey
its possible.
just with a not gate (2 CMOS) and 2 pass transistors.

i hv drwan it using paint brush.........c if u can understand it..

hope it answers ur question

Added after 1 minutes:



Added after 55 seconds:

here is the attachment
 

energeticdin

Full Member level 2
Joined
Jul 31, 2006
Messages
125
Helped
6
Reputation
12
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Activity points
2,156
Re: Is this possible

i think so it is possible
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top