Continue to Site

Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Common commercial inverter without feedback ?

Status
Not open for further replies.

unavezmasysale

Member level 2
Joined
Mar 24, 2014
Messages
49
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
8
Activity points
353
Hi,
I am working with a very common commercial inverter because it will be part of my project. I tried to find the schematics but I couldn´t. However, I found one that is very similar, but not exactly the same. It is attached.

The problem is that the output is OK without charge, but once I connect a lamp the duty cycle of the output become very very small.

As the schematic show, the feedback is connected to the primary circuit that is the one that I suppose control the output, through R8 and VD4. The problem is that in my circuit, that is not exactly the same to the attached one, there is not feedback between the primary and the secondary.

Is that possible?
What do you think about the problem?

I add that VT10 (down mosfet of the bridge) is the only mosfet that become very hot.

I really need help...

Thanks you very much.

Regards,
 

Attachments

  • inverter.jpg
    inverter.jpg
    72.8 KB · Views: 110

Hi Chuckey, the inverer is working, the problem were two capacitors.

Thanks!
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back
Top