Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

Cadence error: M1 is an instance of an undefined model nmos4

Status
Not open for further replies.

xuedashun

Member level 1
Joined
Aug 30, 2005
Messages
39
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
1,582
I am new in cadnece use. I want to simulate an inverter by using pmos4 and nmos4
in library of analogLib. After finishing the circuit and adding vdd gnd vpulse, I run
the simulation, but there is such error :

"M1 is an instance of an undefined model nmos4."

I thought maybe there is sth wrong in setup model libraries, but I indeed choose
right model files. I am confused about this. Anyone can help me this problem?

Thank you.
 

LaughingMAN

Newbie level 6
Joined
May 22, 2004
Messages
11
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Malaysia
Activity points
101
m1 is an instance of an undefined model nmos4

Hi,

Did you include the library in your netlist? Why don't you show the netlist so that it is easier to find the problem.
 

jluhzw

Member level 5
Joined
Nov 15, 2004
Messages
94
Helped
17
Reputation
34
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Location
Hangzhou China
Activity points
759
is an instance of an undefined model nmos4

hello, you can vi the model file and find the mos model name, making sure that
it is the same as the circuit's.
 

abcyin

Full Member level 4
Joined
Apr 15, 2005
Messages
237
Helped
12
Reputation
24
Reaction score
3
Trophy points
1,298
Activity points
2,855
analoglib undefined nmos

in the analog design environment, use simulation->netlist->create to make sure that you had used the right model library.
 

liux100

Member level 1
Joined
Jul 31, 2002
Messages
37
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
363
undefined model+cadence

the best simulation is hspice.
 

engronger

Member level 2
Joined
Feb 19, 2006
Messages
46
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Activity points
1,585
undefined model + cadance

that is because you forget to give the model name ,you must give the "model" while you give the w and l . the model name must identify with the model file.

newsun


xuedashun said:
I am new in cadnece use. I want to simulate an inverter by using pmos4 and nmos4
in library of analogLib. After finishing the circuit and adding vdd gnd vpulse, I run
the simulation, but there is such error :

"M1 is an instance of an undefined model nmos4."

I thought maybe there is sth wrong in setup model libraries, but I indeed choose
right model files. I am confused about this. Anyone can help me this problem?

Thank you.
 

W_Heisenberg

Full Member level 4
Joined
Feb 27, 2011
Messages
217
Helped
6
Reputation
12
Reaction score
6
Trophy points
1,298
Location
Boston
Activity points
2,575
ok, finally, i think i got the right answer.

bro, what you really need to do is at the very beginning, you should select the tech library to be something related to your simulation one.
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top