Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

What's wrong with my Tek 2335?

Status
Not open for further replies.

jigshaw

Member level 1
Joined
Jul 4, 2009
Messages
41
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Location
China
Activity points
1,520
Recently I got an old oscilloscope,it was an old type,Tek 2335.
But something wrong went with it after I took apart it and assembled it.
It had no display on the screen and a LED indicator lit on (as Fig1 shows).
Fig1.jpg

I got explaination from its instruction manual that Chanel 1 & 2 var control is out of calibraed detent. (as Fig2 shows)
Fig2.GIF

Anyone could tell me how to fix that?
Thanks a lot!
 

jpanhalt

Advanced Member level 3
Joined
Jun 28, 2010
Messages
724
Helped
216
Reputation
442
Reaction score
219
Trophy points
1,323
Activity points
6,964
I have a 2235 scope. The center control (i.e., those missing knobs) must be turned fully clockwise to activate a switch, which makes the uncal light go out. Maybe the switch is bad?

John
 

jigshaw

Member level 1
Joined
Jul 4, 2009
Messages
41
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Location
China
Activity points
1,520
Thanks for your reply!

Those missed knobs were turned off by myself ,I wanted do a clean for the front panel.
It should be turned fully counterclock.
That indicate went off now.
But there 's no display on the screen. I still need more work to fix it.:-?
 

E-design

Advanced Member level 5
Joined
Jun 1, 2002
Messages
2,014
Helped
507
Reputation
1,016
Reaction score
407
Trophy points
1,363
Activity points
14,195
What happens when you press "beam find" on the left ?
 

jigshaw

Member level 1
Joined
Jul 4, 2009
Messages
41
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Location
China
Activity points
1,520
A new problem is that two test points on the board near the screen tube tail, only have a voltage of 5.3 V,which singed with "102V" orignally.(As figure A & B shows, test points are marked with red cycle)
But there is no so high voltage on power supply board.
A.jpg
B.jpg
 

E-design

Advanced Member level 5
Joined
Jun 1, 2002
Messages
2,014
Helped
507
Reputation
1,016
Reaction score
407
Trophy points
1,363
Activity points
14,195
You need to find a service manual to help fix this.
 

betwixt

Super Moderator
Staff member
Joined
Jul 4, 2009
Messages
14,365
Helped
4,726
Reputation
9,467
Reaction score
4,495
Trophy points
1,393
Location
Aberdyfi, West Wales, UK
Activity points
122,584
Check on Yahoo Groups where there is a very active forum of Tek users. Someone there is sure to have the information you need.

Brian.
 

jigshaw

Member level 1
Joined
Jul 4, 2009
Messages
41
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Location
China
Activity points
1,520
There was no display still when I pressed "beam find".Sure there's something goes wrong with the tube circuits.
That test point signed with "102V" only has voltage of 5.3V.

---------- Post added at 12:21 ---------- Previous post was at 12:19 ----------

Yes,a service manual would be very helpful.
But there's only service manual for Tek 2235 and only Instruction manual for Tek2335 on the Internet.

---------- Post added at 12:22 ---------- Previous post was at 12:21 ----------

Check on Yahoo Groups where there is a very active forum of Tek users. Someone there is sure to have the information you need.

Brian.

Thank you.
Can you give their name?I found many Tek groups on Yahoo.
 

bigdogguru

Administrator
Joined
Mar 12, 2010
Messages
9,831
Helped
2,348
Reputation
4,690
Reaction score
2,273
Trophy points
1,413
Location
Southwest, USA
Activity points
62,486
There was no display still when I pressed "beam find".Sure there's something goes wrong with the tube circuits.
That test point signed with "102V" only has voltage of 5.3V.
It sounds like you may have a HV power supply issue.


Can you give their name?I found many Tek groups on Yahoo.
Here is one of the Tektronix Scope User Groups that Brian mentioned.

Yahoo TekScopes

BigDog

---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:40 ----------

QService has your scope service manual for $12.49:

TEKTRONIX 2335 SERVICE MANUAL CD

BigDog
 

jigshaw

Member level 1
Joined
Jul 4, 2009
Messages
41
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Location
China
Activity points
1,520
It sounds like you may have a HV power supply issue.




Here is one of the Tektronix Scope User Groups that Brian mentioned.

Yahoo TekScopes

BigDog

---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:40 ----------

QService has your scope service manual for $12.49:

TEKTRONIX 2335 SERVICE MANUAL CD

BigDog
Well,the service manual seems too dear for me. This machine costed me only $30. But its manual costs $12.5.:-o
 

betwixt

Super Moderator
Staff member
Joined
Jul 4, 2009
Messages
14,365
Helped
4,726
Reputation
9,467
Reaction score
4,495
Trophy points
1,393
Location
Aberdyfi, West Wales, UK
Activity points
122,584
I have the 2235 manual too, it's a common model but this is a 2335 which is relatively rare and a completely different design.

Brian.
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top