Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

[51] speed control of DC fan according to temperature variation

Status
Not open for further replies.

Surabhi Shrivastava

Newbie level 3
Joined
Mar 23, 2015
Messages
3
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1
Activity points
20
For this I need to interface adc0809 for temperature sensor LM35 with 89v51and want to display temperature on LCD.
But after creating HEX code in KEIL, I m facing problem during simulation in Software PROTEUS.

Issues:
1. No model specified for adc0809.
2. Simulation failed due to partition analysis error"

I m not getting the reason whether it is due to wrong way of providing clock to ADC or something else. Could you please help me out here
 

milan.rajik

Banned
Joined
Apr 1, 2013
Messages
2,528
Helped
540
Reputation
1,078
Reaction score
523
Trophy points
1,393
Activity points
0
Zip and post your Keil Project files and also Proteus file.
 

hobbyckts

Advanced Member level 1
Joined
Mar 12, 2015
Messages
481
Helped
88
Reputation
176
Reaction score
85
Trophy points
28
Activity points
2,457
how you are providing clock to ADC0809. Because Minimum you need to 10KHz and typically upto 640KHz. What is the frequency which you are using to communicate? Post your schematics to solve your query...
 

hobbyckts

Advanced Member level 1
Joined
Mar 12, 2015
Messages
481
Helped
88
Reputation
176
Reaction score
85
Trophy points
28
Activity points
2,457
take a snapshot your schematic and post it, as I'm using a public PC and I don't have proteus software installed in it.
 

Surabhi Shrivastava

Newbie level 3
Joined
Mar 23, 2015
Messages
3
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1
Activity points
20
take a snapshot your schematic and post it, as I'm using a public PC and I don't have proteus software installed in it.
PFA the snapshot.

But without proteus ,how could you check errors and resolve my problem?"
 

Attachments


milan.rajik

Banned
Joined
Apr 1, 2013
Messages
2,528
Helped
540
Reputation
1,078
Reaction score
523
Trophy points
1,393
Activity points
0
Maybe there si no model for ADC0809 in Proteus. Try with other ADC models like ADC0808.
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top