Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

software for altera fpga's

Status
Not open for further replies.

ep.hobbyiest

Full Member level 4
Joined
Jul 24, 2014
Messages
212
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
18
Activity points
1,487
Hello friend
i am new to fpga and ordered altera's EP2C5T144C8N based fpga dev kit.
but the software is on alter's website is free?
can i configure the EP2C5T144C8N in the software? or i need to buy this software?
 

FvM

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
49,156
Helped
14,389
Reputation
29,042
Reaction score
13,142
Trophy points
1,393
Location
Bochum, Germany
Activity points
283,305

ep.hobbyiest

Full Member level 4
Joined
Jul 24, 2014
Messages
212
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
18
Activity points
1,487
thank you sir.
if i download the earlier package and install new version then will it work?
 

ep.hobbyiest

Full Member level 4
Joined
Jul 24, 2014
Messages
212
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
18
Activity points
1,487
sir i have install the version 13.00
but this software asking for licence. can i use it for learning purpose.
 

luben111

Advanced Member level 1
Joined
Mar 2, 2002
Messages
491
Helped
111
Reputation
223
Reaction score
107
Trophy points
1,323
Location
UK
Activity points
3,911
You need to install the WEB edition which is free
 

FvM

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
49,156
Helped
14,389
Reputation
29,042
Reaction score
13,142
Trophy points
1,393
Location
Bochum, Germany
Activity points
283,305
The right option is automatic web licence retrieval.
 

rberek

Full Member level 6
Joined
May 23, 2007
Messages
339
Helped
98
Reputation
202
Reaction score
83
Trophy points
1,308
Location
Canada
Activity points
4,136
Doesn't the development board ship with a device-locked version of Quartus? Most kits shipping from reputable suppliers will include the software on thumbdrive or CD.

r.b.
 

FvM

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
49,156
Helped
14,389
Reputation
29,042
Reaction score
13,142
Trophy points
1,393
Location
Bochum, Germany
Activity points
283,305
Doesn't the development board ship with a device-locked version of Quartus? Most kits shipping from reputable suppliers will include the software on thumbdrive or CD.

It most likely ships with a CD, but not with a retail license as long as the free web version covers the respective FPGA. Please notice that many professional users who are only using the lower and midscale FPGA range and don't need special IP cores are fine with the web version.
 

ep.hobbyiest

Full Member level 4
Joined
Jul 24, 2014
Messages
212
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
18
Activity points
1,487
no i was ask for the same but they start talking about policies.
i have install software and package. but don't know how to integrate the packages.
please help me with this.
 

FvM

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
49,156
Helped
14,389
Reputation
29,042
Reaction score
13,142
Trophy points
1,393
Location
Bochum, Germany
Activity points
283,305
I don't understand which problem you presently have. Why don't you run Quartus 13.0 web package?
 

ads-ee

Super Moderator
Staff member
Joined
Sep 10, 2013
Messages
7,854
Helped
1,815
Reputation
3,640
Reaction score
1,780
Trophy points
1,393
Location
USA
Activity points
59,350
no i was ask for the same but they start talking about policies.
i have install software and package. but don't know how to integrate the packages.
please help me with this.

I have no clue what you are asking. What is "integrate the packages" supposed to mean? Altera Quartus II doesn't have any packages to "integrate".

At a previous job I installed Quartus II 13.0 at least 6 different times and all I did was download the installation, install, point my environment to the floating license and started using the software. There was no integrate step.
 

ep.hobbyiest

Full Member level 4
Joined
Jul 24, 2014
Messages
212
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
18
Activity points
1,487
here i have attached the screen shots.
This is files i have downloaded.


Following screen shows the marked files i have downloaded.


following screen shows the when i start to create the project. no single deveice is in list.


Please tell me is this way correct?
or suggest me to download the which is web edition.
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top