Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Sending signals with rs485

Status
Not open for further replies.

mamech

Full Member level 3
Joined
Nov 9, 2010
Messages
176
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Activity points
3,135
Hello

I want to make an application in which I connect 2 distant micros using rs485. I intend to use max485 .I know that the output of micro is TTL. Will connecting micro directly to max485
will produce a 485 ? or should I convert the TTL to rs232 using max232, then connect its output to max485?
 

IanP

Advanced Member level 5
Joined
Oct 5, 2004
Messages
7,942
Helped
2,309
Reputation
4,620
Reaction score
531
Trophy points
1,393
Location
West Coast
Activity points
66,459
MAX485 can be connected directly to a microcontroller (TTL or CMOS) ..

:wink:
 

IanP

Advanced Member level 5
Joined
Oct 5, 2004
Messages
7,942
Helped
2,309
Reputation
4,620
Reaction score
531
Trophy points
1,393
Location
West Coast
Activity points
66,459
see attached picture ..
 

Attachments

  • microcontroller-to-Rs485.png
    microcontroller-to-Rs485.png
    77.1 KB · Views: 28

hussain_kiet

Full Member level 5
Joined
Mar 15, 2007
Messages
262
Helped
45
Reputation
90
Reaction score
28
Trophy points
1,308
Location
Karachi, Pakistan
Activity points
2,813
be aware that max485 is half duplex..
If you want full duplex you have to connect two separate Max485 for TX and RX...
 

mamech

Full Member level 3
Joined
Nov 9, 2010
Messages
176
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Activity points
3,135
Can you please reattach a clearer photo? This one is not clear
 

ajitnayak

Junior Member level 2
Joined
Feb 22, 2013
Messages
21
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,447
Hi,

I wanna simple circuit which can convert TTL to RS485 as well as RS232, can you share me the circuit for design which takes TTL as input and gives out rs232/rs485 as output. I am planning to use max232 and max 485 IC. I don't know how connection are made. TTL input are coming from GPS Sensors.
i required connection in full duplex form




see attached picture ..
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top