Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

problem with google chrome

Status
Not open for further replies.

cyrax747

Full Member level 3
Joined
Nov 8, 2012
Messages
169
Helped
13
Reputation
26
Reaction score
11
Trophy points
1,298
Location
Bangalore
Activity points
2,485
Hi All,

When i open a google chrome webpage ,and hwen i look at task manager,there are almost 8-10 process opening which is consuming my ram.This is not happening with ie and firefox . How to get rid of this issue ??
 

SunnySkyguy

Advanced Member level 5
Joined
Sep 26, 2007
Messages
6,744
Helped
1,675
Reputation
3,348
Reaction score
1,644
Trophy points
1,413
Location
Richmond Hill, ON, Canada
Activity points
50,737
That's normal with segmented tasks per page. It will be dynamic. whereas Firefox is aggregated. This makes the main Process more stable in case one page hangs due to kiddy scripts.

It's not bad, just a different philosophy with shared resources but separate cached memory per page on DLL's. It is support to make CHrome faster and more robust at the expense of RAM I have 5 tabd open in firefox for example using 0.5GB of Private Bytes and 0.6GB of Working Set. but a peak working set of 1GB for Firefox.

THe browser is design to use as much free Memory and leave sufficient for other processes by dynamically changing the working set request and OS allows what is available,

- - - Updated - - -

Since RAM is cheap, you ought to have at least 4GB or more with x64, otherwise you need to choose leaner apps overall.
 

cyrax747

Full Member level 3
Joined
Nov 8, 2012
Messages
169
Helped
13
Reputation
26
Reaction score
11
Trophy points
1,298
Location
Bangalore
Activity points
2,485
Hi

another problem is i use 40mbps speed net connection.When ever i open multiple pages in tabs,inspite of having good connection he speed is not distributed and pages are not opened fastly,only some amount of speed is used and ditributed among the pages opened,why it is not using total speed and y pages are not loaded fastly ?
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top