Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Problem in installing ic5033 on SUSE 10

Status
Not open for further replies.

Blilix

Member level 1
Joined
Feb 28, 2006
Messages
40
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
1,682
Hi guys, I try to install ic5033 on SUSE 10 and I got a lot of problems. I am a newbie in Linux. These are some problems I got:

1. I create the folder in "/usr/cad/ic5033" and make it full permission for all users.

2. I run the "./SETUP.SH" from the shared folder between VMware and Windows. In the other words, I ran the setup bash shell on "/mnt/hgfs/VMshare/cadence5033/CDROM1/".

3. After running step 2, I got this
Copyright 1985-1999 by Cadence Design Systems Inc.

LICENSED SOFTWARE - REVERSE ASSEMBLY, REVERSE COMPILATION AND
REVERSE ENGINEERING PROHIBITED. The information contained in
this package is the proprietary property of Cadence Design Systems,
Inc., or its licensors, and may only be used in accordance with
the Cadence Design Systems license agreement under which this
package is provided.

Restricted Rights Notice to Government Users

Use duplication or disclosure by the Government is subject to
the restrictions as set forth in subparagraphs (c)(1)(ii) of the
Rights in Technical Data and Computer Software clause at
DFARS 252.227-7013. Unpublished - all rights reserved under the
copyright laws of the United States.

Cadence Design Systems, Inc.
555 River Oaks Parkway
San Jose, California 95134 USA



Located CDROM at /mnt/hgfs/VMshare/cadence5033/CDROM1
\c

Specify path of install directory \c
[OR type [RETURN] to exit]: \c
/usr/cad/ic5033

Setting up softload for lnx86 in /usr/cad/ic5033
\c

The following tar errors were detected:
\c
/bin/tar: -b1: Not found in archive
/bin/tar: Error exit delayed from previous errors
/bin/tar: -b1: Not found in archive
/bin/tar: Error exit delayed from previous errors

Could not set up SoftLoad in /usr/cad/ic5033\c


You must have write permissions to install directory \c
and all its subdirectories
and atleast 10 MB available disk \c
space in install directory.
\c

Specify path of install directory \c
[OR type [RETURN] to exit]: \c

4. I found some suggesstion that I can ignore it, so I go to the "usr/cad/ic5033/install/bin.lnx86" to run ./softload. I can run softload at the first time and then I chose
-Load Available Products then
-Local then
-/cdrom I got a problem like this
"Error : /cdrom not readable"

then I choose another way

-Load Available Products then
-Local then
-Other then I specified it to"/mnt/hgfs/VMshare/cadence5033/CDROM1" ( the shared folder I have the setup file cd". After this I got "Error: /mnt/hgfs/VMshare/cadence5033/CDROM1 not readable " the same problem.

Do anyones know how to solve this problem so I can install ic5033? I am a newbie in Linux so I maybe forget some important steps.

Thanks

Added after 3 minutes:

Do I need to mount my setup CD file in the VM shared folder as a cdrom in Linux first? if yes, how. Thanks
 

idfx

Newbie level 4
Joined
May 8, 2006
Messages
7
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,364
suggestion:

use red hat 7.2
copy installation disks to your HD first (e.g. /home/user/cadence/cd1 & .../cd2)
install

configure configuration files (.cshrc or .bashrc ....)
configure licensing

now it should work fine on RH7.2

copy installation and configuration files to whatever linux version you like... and if you're lucky it will run (i have some doubts about getting it running under SUSE10)

please let me know if it still works under SUSE10.
I tried RH7.2-7.3-8-9, FC5 & Debian.
Result:
RH7.2: works fine
RH7.3-8-9: works partly (selection of an item in a list does not always work, very annoying) RH9 gives warning about "accessing errno_h directly)
FC5: gave up
Debian: works after installing some additional glibc lib's. crashes very often.
 

Blilix

Member level 1
Joined
Feb 28, 2006
Messages
40
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
1,682
Hey idfx,
Thanks for your suggest. It works on SUSE10. I copy my ic5033 from RH8 and put it into SUSE10. After I set the .tcshrc file for the ic environment. everything works fine, but I still have the problem with the cdsplotinit. Do you know how to setup plotter for ic5033 with NCSU CDK 1.5?
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top