Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

old dos programs under win2K - how to run it?

Status
Not open for further replies.

gnomix

Member level 4
Joined
Jun 14, 2001
Messages
75
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Location
italy
Activity points
649
dos programs under win2K

Hi boys and girls,
I have an old dos program that work fine under win98 and winnt but not under win2k.
Somebody know a way for run this type of program under win2k?

Thx
Gnomix
 

pardal

Member level 5
Joined
Dec 29, 2001
Messages
81
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
2
Trophy points
1,288
Activity points
587
I think that you are condemned to go for a solution like installing a virtual NT machine under VmWare (minimal NT will "cost" you about 300 Mb).
 

arturt134

Full Member level 2
Joined
Dec 31, 1999
Messages
125
Helped
8
Reputation
16
Reaction score
7
Trophy points
1,298
Location
Poland
Activity points
1,006
Hi pardal. I have the same problem. Could you please be more specific? What is this software? Where can I find it? Thanks in advance for the info.
 

sigint

Full Member level 6
Joined
Dec 31, 1999
Messages
360
Helped
22
Reputation
44
Reaction score
7
Trophy points
1,298
Location
State of total unemployment
Activity points
1,667
I think in Win2k you are out of luck, you can do this in WinXP by formatting a floppy as a system disk and booting from it - this will put you in a true DOS environment. My hardrive is not formatted NTFS and this works OK- of course you may have to reset environment variables and modify the autoexec.bat file on the floppy to run a dos mouse driver.

SiGiNT
 

boyzplus

Member level 1
Joined
Mar 15, 2002
Messages
35
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
258

M!k

Advanced Member level 2
Joined
Apr 22, 2002
Messages
682
Helped
109
Reputation
218
Reaction score
35
Trophy points
1,308
Activity points
4,822
I'm wondering that your DOS program runs under NT. On the Win2000-CD there's a program (somewhere hidden in the CAB-files) called "apcompat.exe". This is for compatibility to older applications telling them another OS-version. You should try it ....

Good luck,
Mik
 

byron

Member level 3
Joined
Jan 25, 2002
Messages
62
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Activity points
372
I still cannot use my old dos program after using apcompat.exe. why?
 

gnomix

Member level 4
Joined
Jun 14, 2001
Messages
75
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Location
italy
Activity points
649
M!k said:
I'm wondering that your DOS program runs under NT. On the Win2000-CD there's a program (somewhere hidden in the CAB-files) called "apcompat.exe". This is for compatibility to older applications telling them another OS-version. You should try it ....

Good luck,
Mik
Hi,
I'm not able to download this file, when i try to download it I'm receive the following message windows:

General Error

Could not login to FTP Server. The Username 'sunshine' or the Password is wrong. Please check your FTP-Settings.


Please help me

Gnomix
 

boyzplus

Member level 1
Joined
Mar 15, 2002
Messages
35
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
258
hi,

don't worry, i'm having exactly the same problem also!

boyzplus
 

pardal

Member level 5
Joined
Dec 29, 2001
Messages
81
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
2
Trophy points
1,288
Activity points
587
arturt134 said:
Hi pardal. I have the same problem. Could you please be more specific? What is this software? Where can I find it? Thanks in advance for the info.
Vmware is an amayzing soft that allows you to install several different guest OSs under your host OS. So you can install NT4, Win98, DOS, linux as virtual machines and run them as if they were real computers.
See www.vmware.com
 

Robby

Member level 2
Joined
Jan 24, 2002
Messages
50
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
423
Dos

Hello,

in prospective of the comming problems caused by good oldies running under newer OS, i decided in early times to reserve always a small partition for the latest dos 6.22. It takes only a few numbers of MBytes and works more convinient and reliable then all other solutions!

Robby
 

wzdreamer

Full Member level 2
Joined
Jan 16, 2002
Messages
124
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Activity points
1,167
most DOS programs, which can't work under Win 2000 or XP are this tools which uses some hardware resources without the driver, which provides the OS (Win 2000 or XP)... For example (not working programs) - all tools which uses COM ports and parallel port as programmers and etc...

Maybe your sollution is vmware?!?!? but it's not free - you can buy it or crack it...
 

arturt134

Full Member level 2
Joined
Dec 31, 1999
Messages
125
Helped
8
Reputation
16
Reaction score
7
Trophy points
1,298
Location
Poland
Activity points
1,006
I think, vmware is the programm which I'm looking for. Thanks for the info pardal.
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top