Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

How to run Matlab on Linux?

Status
Not open for further replies.

dhd

Newbie level 2
Joined
Dec 21, 2011
Messages
2
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,294
I am currently using Linux with Windows (dual boot).
And i use WINE to run windows programs on Linux.

this works fine!

but when I runs the Installation setup of MATLAB with WINE on linux.

It doesnt works !
Need help!!!!!!!!!!:!::!::!:
 

notius

Newbie level 4
Joined
Dec 15, 2009
Messages
6
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Location
C Franco-Chinois
Activity points
1,311
Maybe you could try Scilab or Octave instead.
 
  • Like
Reactions: dhd

    dhd

    Points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

rahul.6sept

Full Member level 4
Joined
Nov 17, 2006
Messages
237
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Location
Guwahati, India
Activity points
2,848
using Sage is an other option. It works more or less the same as Matlab. Its an opensource software.

Regards,
rc
 
  • Like
Reactions: dhd

    dhd

    Points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

poluekt

Full Member level 2
Joined
Dec 11, 2009
Messages
131
Helped
45
Reputation
90
Reaction score
44
Trophy points
1,308
Location
Russia
Activity points
1,813
You can try use native linux version matlab. Linux platform is supported.
 

blooz

Advanced Member level 2
Joined
Dec 29, 2010
Messages
561
Helped
121
Reputation
242
Reaction score
116
Trophy points
1,343
Location
India
Activity points
4,985
Does that mean Matlab doesnt runs on linux?

Matlab Has Linux versions .

IF you are looking for some free alternatives

Scilab ,Octave and Sage are good options


I recommend Scilab or Octave
 
  • Like
Reactions: dhd

    dhd

    Points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

tonyzabler

Newbie level 4
Joined
Apr 9, 2012
Messages
5
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
united kingdom
Activity points
1,308
I have run to Linux computer which i accessed remotely via putty. I have Matalab installed and i have long run for Matalab in there. I can run interciticly Matalab on the putty window, but if i shut it down it will kill the Matalab.
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top