Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

How to modify the netlist extracted by cadence cdl?

Status
Not open for further replies.

020170

Full Member level 4
Joined
Jan 31, 2005
Messages
231
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Activity points
2,227
cdl netlist

there are many ways to extract netlist from schematic in the cadence.

I used one among many way. it was cdl extraction method. extraction process is following figure.

Question : in Initialize Environment, Simulator Name is "Other : cdl".

When I want to modify some device or model name, what I have to modify to change device parameter?

symbol? cdl? or any other file?

thanks
 

Fom

Advanced Member level 2
Joined
Mar 10, 2004
Messages
633
Helped
84
Reputation
168
Reaction score
31
Trophy points
1,308
Location
Taiwan
Activity points
4,451
cadence cdl

You can use CIW menu (Command Interpretator Window or main window that appeared after icfb command) File -> Export -> CDL
After that fill in a form.
To change model name you need to change CDF. Open component you want to change and for simulator -> CDL change model name as you want.
 

hung_wai_ming@hotmail.com

Full Member level 6
Joined
Jan 5, 2004
Messages
383
Helped
52
Reputation
104
Reaction score
11
Trophy points
1,298
Activity points
2,464
cdl netlist format

I think Fom's method is the official method for CDL netlist. Modify it directly in the CDL file as you want
 

kumard35b

Member level 5
Joined
Oct 5, 2004
Messages
80
Helped
13
Reputation
26
Reaction score
8
Trophy points
1,288
Activity points
454
cdl cadence

once u extract the netlist you can go to the file whether it has extracted and open it in vi mode or in nedit and edit and save
 

ch1k0

Member level 5
Joined
Dec 18, 2005
Messages
94
Helped
15
Reputation
30
Reaction score
7
Trophy points
1,288
Activity points
1,713
cadence cdl netlist

why use cdl netlist ? Good only for LVS... Model is for simulation, use cdsspice, spectreS, hspiceS, hspiceD for simulation...
 

Fom

Advanced Member level 2
Joined
Mar 10, 2004
Messages
633
Helped
84
Reputation
168
Reaction score
31
Trophy points
1,308
Location
Taiwan
Activity points
4,451
why use cdl netlist

LVS also uses model name for components. Just to recognize different kind of transistors (5V from 3V for example)
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top