Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

How to draw the state diagram for a divide by 5 circuit in FSM

Status
Not open for further replies.

SKS

Junior Member level 3
Joined
Nov 29, 2006
Messages
28
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
1,496
How draw the state diagram for a divide by 5 ckt????
 

A.Anand Srinivasan

Advanced Member level 5
Joined
Oct 15, 2005
Messages
1,804
Helped
257
Reputation
514
Reaction score
39
Trophy points
1,328
Location
India
Activity points
10,680
Re: Problem in FSM

tell about the input and output... and the constraints on the input and output.... make ur question a little more clear if possible........
 

SKS

Junior Member level 3
Joined
Nov 29, 2006
Messages
28
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
1,496
Re: Problem in FSM

Input is a continuous bit stream and the output is also a continuous bit stream
 

A.Anand Srinivasan

Advanced Member level 5
Joined
Oct 15, 2005
Messages
1,804
Helped
257
Reputation
514
Reaction score
39
Trophy points
1,328
Location
India
Activity points
10,680
Re: Problem in FSM

what i wanted to know is if the input is say some 01110100101010 then what is the output because for divide by 5 some count the number of 1's some the no of 0's and some will output the 5th bit etc etc...
 

kpsai26779

Member level 5
Joined
Jun 28, 2007
Messages
80
Helped
11
Reputation
22
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Location
Bangalore, India.
Activity points
1,669
Problem in FSM

Hi SKS,

Can you explain ur problem in detail, like ur sequence is finite sequence (fixed length) or infinite sequence.

if u r giving example then it will be very helpful to answer ur question
 

SKS

Junior Member level 3
Joined
Nov 29, 2006
Messages
28
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
1,496
Re: Problem in FSM

ok...
suppose input : ....1011011010 (LSB first)
output : .....1001001000
so whenever it encounters a sequence a multiple of 5 it gives output 1...
 

kpsai26779

Member level 5
Joined
Jun 28, 2007
Messages
80
Helped
11
Reputation
22
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Location
Bangalore, India.
Activity points
1,669
Problem in FSM

Hi anand,

ur FSM is working good for 101, 1010 but not 1111, 11110

Thanks & Regards
 

    V

    points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

A.Anand Srinivasan

Advanced Member level 5
Joined
Oct 15, 2005
Messages
1,804
Helped
257
Reputation
514
Reaction score
39
Trophy points
1,328
Location
India
Activity points
10,680
Re: Problem in FSM

the user has said that he wants to detect 101 and 1010 so when as you said if 1111 or 11110 occurs you would find that it has gone to state S2 which considers that a 1 has occured and for the latter case to state S3 which considers an 10 to have occured so it will work fine....
 

A.Anand Srinivasan

Advanced Member level 5
Joined
Oct 15, 2005
Messages
1,804
Helped
257
Reputation
514
Reaction score
39
Trophy points
1,328
Location
India
Activity points
10,680
Re: Problem in FSM

for no other transition the output will become 1.... the 1 represents the occurence of 101 or 1010....
 

    SKS

    points: 2
    Helpful Answer Positive Rating
Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top