Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

Current measurement using MSP430xxxx micros

Status
Not open for further replies.

niks

Full Member level 3
Joined
Mar 18, 2002
Messages
189
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Activity points
1,385
help needed for MSP430

hi,
im using micro-controller MSP430F1121 ,135 and 149 from TI. just now im doing current measurement for MSP430F149 with MSP-FEt430F140 evaluation kit .In LPM4 mode we found its consuming 5.6 to 6.3 uA current. I found that MSP430F135 consuming 5.6 to 6.3 uA current. But if Im using the same source code to test MSP430F1121 it consumes 0.1uA current. Im not gettin wats the difference.
Steps used in source code.....
1. Stop watch-dog timer.
2. Interruts are enabled.
3. Set LPM4 mode.

i need help asap.
thanx in advance.
bye
~niks~
 

G

Guest

Guest
Hi

If you read the datashett you will see that micro-controller MSP430F149 and MSP430F135 have 512B RAM, the MSP430F1121 have 256B RAM.

The 149 and 135 devices need more current.

Best regards
Pendragon
 

velislav

Junior Member level 2
Joined
Jan 15, 2002
Messages
21
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
71
MSP memory

Hi, pendragon,

You are wrong:
MSP430F149 has 2kB RAM

Velislav
 

niks

Full Member level 3
Joined
Mar 18, 2002
Messages
189
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Activity points
1,385
yes ur righ its RAM is bigger one. but in LPM4 mode current consumption should b about 0.1 - 0.2 uA. it should not xceed.
for more info check MSP430F149 or 135 datasheet page 39.
please tel me the solution
bye
niks

or if u have erady code to test LPM4 then can u send me
 

abl

Newbie level 4
Joined
Mar 8, 2002
Messages
6
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
6
try this

change all unused pin to output.
 

boleft

Newbie level 5
Joined
Sep 10, 2002
Messages
9
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
76
reset and unallow all module

after reset stop all module,ie. TA and TB, you will find the consume smaller.
because the number of 135/149's module more than 1121.
note: must stop module with soft
 

jltebar

Junior Member level 2
Joined
Jan 28, 2002
Messages
20
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Spain - Russia
Activity points
133
Did you finally fix the consumption problem?

I'm telling this because I have to decide between one of those micros and FETs for my batery powered proyect:

430F112A
MSP-FET430x110

or

430F1122 / 1232
MSP-FET430P120
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top