Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

AT29C040 flash chip noise problem

Status
Not open for further replies.

techie

Advanced Member level 3
Joined
Feb 5, 2002
Messages
839
Helped
58
Reputation
116
Reaction score
9
Trophy points
1,298
Location
Pakistan
Activity points
7,800
AT29C040 noise problem

Has anyone had any experience in using AT29C040 flash chip. I have designed this 2 layer board with an 8051 CPU, a 62256 RAM and 4 x AT29C040 flash for a total 2MB fash storage. The problem is that the 29C040's return erroneous data once in a while resulting is system upsets. Removing the flash from the socket and running the system without any Flash (after some software modifs) delivers a problem free performance
 

tlp71@hotmail.com

Full Member level 4
Joined
May 14, 2002
Messages
220
Helped
6
Reputation
12
Reaction score
2
Trophy points
1,298
Activity points
1,595
do you use a 100 nF capacitor for decoupling all chips? the 8051 and the flash.
may be that you need pull-up or pull down r/w linees to avoid errouns cycles in the flash.
bye G.
 

techie

Advanced Member level 3
Joined
Feb 5, 2002
Messages
839
Helped
58
Reputation
116
Reaction score
9
Trophy points
1,298
Location
Pakistan
Activity points
7,800
Yes I have generously used 0.1uf ceramic caps taking care that they are electrically very close to the chips. The 2 layer board is design for short and thick ground and Vcc tracks and all the usual stuff. The problem is that the 62256 RAM on the same bus never gives any problems and the FLASH does.
 

Nick C.

Full Member level 5
Joined
Dec 19, 2002
Messages
281
Helped
33
Reputation
66
Reaction score
25
Trophy points
1,308
Activity points
2,213
At what speed are you accessing the '040s?
 

thomaz

Member level 2
Joined
May 4, 2001
Messages
48
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Location
atlantis
Activity points
329
hi techie,
could it be that your 8051 can not drive the adress/data bus with 4x FLASH
and 1x RAM?
can you try with 1x FLASH and 1x RAM?
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top