Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

A problem in VCO Simulation

Status
Not open for further replies.

xiaofeixia

Junior Member level 3
Joined
Jul 25, 2005
Messages
27
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,477
Now I'm designing a ring oscillator. when I do the simulation, it need some initial conditions, such as give a initial voltage to the output nodes, or it can not oscillate. I don't know why.Is there any effect to the chip test? Thank you very much!
 

ustcjin

Newbie level 5
Joined
Nov 8, 2005
Messages
8
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,311
Yes, in transient simulation, you need to give initial condition to internal nodes of ring oscillator so that it can oscillate, but in reality, the ring oscillator can amplify its internal noise and finally oscillate. You don't need to worry about the chip test.
 

xiaofeixia

Junior Member level 3
Joined
Jul 25, 2005
Messages
27
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,477
I know. Thank you very much!
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top