+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Banned
    Points: 1,011, Level: 7

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Mosul, Iraq, Iraq
    Posts
    19
    Helped
    0 / 0
    Points
    1,011
    Level
    7

    two-stage OP-AMP by using ORCAD

    Hi every one
    PLZ can any one help me for these equations :
    I now design tow-stage OP-AMP by using ORCAD(PSPICE) simulation so my equations are:

    1-what are the names for transistors (PMOS ,NMOS)that must used?
    for examble(POWMOS,breakout,...,etc) that i take it from Library.

    2-from where i get the parameters that will be inside the transistors for examble(COX,TOX,Kp,Kn,....,etc)
    Note: i design for level 1 with Process 1um.

    3-when I compute the(Cgs,cgd)the equation is the values for(Cgs,Cgd)will take as:
    Cgd=W*Cox*Xov or Cgd=Cox*Xov the same as for Cgs.
    becous thess values for capactances will be inside transistor paramerters in PSPICE.

    PLZ I quation so much for Cgd and Cgs these take as Cgd=W*Cox*Xov or Cgd=Cox*Xov the same as for Cgs.

  2. #2
    Advanced Member level 1
    Points: 3,947, Level: 14
    Achievements:
    Created Blog entry 7 years registered

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    INDIA
    Posts
    452
    Helped
    92 / 92
    Points
    3,947
    Level
    14
    Blog Entries
    1

    Re: Plz Help me i need this informations for my research plz

    You should not use powermos for your application. These are power MOSFET primarily meant for power switching application.
    You can get these parameters from foundry. These may also be available freely on web. Try Google
    The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination. ~ Don Williams, Jr.



    •   AltAdvertisement

        
       

  3. #3
    Banned
    Points: 1,011, Level: 7

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Mosul, Iraq, Iraq
    Posts
    19
    Helped
    0 / 0
    Points
    1,011
    Level
    7

    Re: Plz Help me i need this informations for my research plz

    thank you for your answer
    can i use breakout that found in ORCAD library?
    what is name for transistor that use in tow-stage OP AMP?
    thank you agine



  4. #4
    Advanced Member level 1
    Points: 3,947, Level: 14
    Achievements:
    Created Blog entry 7 years registered

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    INDIA
    Posts
    452
    Helped
    92 / 92
    Points
    3,947
    Level
    14
    Blog Entries
    1

    Re: Plz Help me i need this informations for my research plz

    Yes, you can use parts from breakout, however you need to modify the model parameter to match the process node. with default parameter set you may not get desired results.
    The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination. ~ Don Williams, Jr.



  5. #5
    Banned
    Points: 1,011, Level: 7

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Mosul, Iraq, Iraq
    Posts
    19
    Helped
    0 / 0
    Points
    1,011
    Level
    7

    Re: Plz Help me i need this informations for my research plz

    thank you very much agine
    ok I will use breakout.
    from where can I get parameters such that(Cox,Kp,Kn,Tox,....etc)?
    yet I design tow-stage OP AMP 1u meter.



    •   AltAdvertisement

        
       

  6. #6
    Member level 5
    Points: 2,947, Level: 12
    qayyoum's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    PakistaN
    Posts
    80
    Helped
    20 / 20
    Points
    2,947
    Level
    12

    Re: Plz Help me i need this informations for my research plz

    hi
    hop are fit in fine there

    my dear friend its short form 1=(PMOS) meen P-chanal mosfet & 2=(NMOS)N-chanal mosfet
    (powmos) power mosfet
    ok
    bye



  7. #7
    Banned
    Points: 1,011, Level: 7

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Mosul, Iraq, Iraq
    Posts
    19
    Helped
    0 / 0
    Points
    1,011
    Level
    7

    Re: Plz Help me i need this informations for my research plz

    Dear friend
    I'd ask about the length of the channel parameters for one Micro Meter.
    Whether you have them give me or even that there were at the site of the internet and I am very grateful to you and thank you for helping me.



  8. #8
    Super Moderator
    Points: 261,409, Level: 100
    Awards:
    1st Helpful Member

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    45,676
    Helped
    13884 / 13884
    Points
    261,409
    Level
    100

    Re: two-stage OP-AMP by using ORCAD

    If you are designing for a real design, you get the parameters from your foundry. If it's a circuit design exercise, ask your supervisor or tutor. There are some typical design parameters available on the internet, that are often used for academic purposes. E.g. these CMOSedu.com http://cmosedu.com/cmos1/cmosedu_models.txt


    1 members found this post helpful.

    •   AltAdvertisement

        
       

  9. #9
    Banned
    Points: 1,011, Level: 7

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Mosul, Iraq, Iraq
    Posts
    19
    Helped
    0 / 0
    Points
    1,011
    Level
    7

    Re: two-stage OP-AMP by using ORCAD

    Quote Originally Posted by FvM View Post
    If you are designing for a real design, you get the parameters from your foundry. If it's a circuit design exercise, ask your supervisor or tutor. There are some typical design parameters available on the internet, that are often used for academic purposes. E.g. these CMOSedu.com http://cmosedu.com/cmos1/cmosedu_models.txt
    Possible to teach me my dear friend, with pictures if possible How are the following:
    1 - Calculate the following capacities Cgs, Cgd, when the account and whether taking into account the division on the width of the channel?
    2 - Can you teach me how to measure the phase margin and slew rate?
    I am currently designing a two-stage OP AMP.
    Thank you



  10. #10
    Super Moderator
    Points: 261,409, Level: 100
    Awards:
    1st Helpful Member

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    45,676
    Helped
    13884 / 13884
    Points
    261,409
    Level
    100

    Re: two-stage OP-AMP by using ORCAD

    You find many discussions at edaboard related to phase margin measurement of OPs, e.g. https://www.edaboard.com/thread220384.html

    While phase margin is determined in an AC simulation, slew rate need a transient simulation. The OP is wired in a defined amplifier configuration, e.g. +1 or -1 gain and large signal step applied to the input.


    1 members found this post helpful.

  11. #11
    Banned
    Points: 1,011, Level: 7

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Mosul, Iraq, Iraq
    Posts
    19
    Helped
    0 / 0
    Points
    1,011
    Level
    7

    Re: two-stage OP-AMP by using ORCAD

    Quote Originally Posted by FvM View Post
    You find many discussions at edaboard related to phase margin measurement of OPs, e.g. https://www.edaboard.com/thread220384.html

    While phase margin is determined in an AC simulation, slew rate need a transient simulation. The OP is wired in a defined amplifier configuration, e.g. +1 or -1 gain and large signal step applied to the input.
    thank you my frind
    what about quation one?



--[[ ]]--