Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

system to translate the files from cadence allegro to protel

Status
Not open for further replies.

FANT

Advanced Member level 1
Joined
Feb 27, 2002
Messages
415
Helped
52
Reputation
104
Reaction score
37
Trophy points
1,308
Location
Italy
Activity points
3,646
C*A*D*E*N*C*E

Do anybody knows any system to translate the files from cadence allegro ( probably release 12 ) to protel ?

Any help is very appreciated.

Thanks in advance

Mandi
 

LONG

Member level 5
Joined
Jun 29, 2001
Messages
85
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Activity points
460
try camad pcb transtor
 

House_Cat

Advanced Member level 4
Joined
Feb 21, 2002
Messages
1,371
Helped
406
Reputation
812
Reaction score
98
Trophy points
1,328
Location
USA
Activity points
16,422
There is no way to convert schematics.

PCBs can be partially converted by C@MC@D, but you have to extract the @llegro file using a utility included with @llegro. Even then, split planes, polygons, etc won't be carried over into the Pr0tel board.

The short answer is that you can't make the conversion satisfactorily. I spent a lot of time looking for a good solution - I ended up redoing the board from scratch in Pr0tel.
 

LONG

Member level 5
Joined
Jun 29, 2001
Messages
85
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Activity points
460
allegro is the tool for schematic??????!!!!!!!??????

in fact concept is schematic tool for allegro,and you can tan it to orcad dsn with e-studio(www.estudio.com).
so....prorel can covert orcad.........
 

House_Cat

Advanced Member level 4
Joined
Feb 21, 2002
Messages
1,371
Helped
406
Reputation
812
Reaction score
98
Trophy points
1,328
Location
USA
Activity points
16,422
in fact concept is schematic tool for @llegro,and you can tan it to orcad dsn with e-studio(www.estudio.com).
so....prorel can covert orcad..........
I know that C0ncept is the schematic tool - I was trying to give him a complete answer.

As for converting to 0rcad DSN and then to Pr0tel - try it yourself, and you will find that many of the components don't show up, some of the busses will not translate, etc. I have many years of experience, and I have yet to be able to get a decent translation from Allegr0/C0ncept to Pr0tel.
 

ME

Advanced Member level 4
Joined
Mar 14, 2002
Messages
1,309
Helped
55
Reputation
112
Reaction score
40
Trophy points
1,328
Activity points
14,861

binu G

Advanced Member level 2
Joined
Jan 9, 2003
Messages
501
Helped
12
Reputation
24
Reaction score
3
Trophy points
1,298
Location
Bangalore
Activity points
3,782
is the conversion can be effecitve?
or any chance in the unexpected output, i mean error.
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top