Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

Proteus+Hi Tech PICC combination

Status
Not open for further replies.

pro_ind

Junior Member level 1
Joined
Jun 24, 2002
Messages
16
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
41
proteus hitech c

Hi all,

I just started to use Proteus 5. I want to know that whether we can

use Hi-Tech PIC C coding with Proteus stimulation. I use Hi tech PICC in

for my work... Please help.......


Thanx......

pro_ind
 

benradu

Member level 3
Joined
Jun 22, 2001
Messages
67
Helped
8
Reputation
16
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Activity points
372
hi-tech picc serial number

You can use this combination very well.
There are 2 ways:
1. you can use the hex file produced by picc (you'll not have source level debugging)
2. use the cod file. This is realy nice.
Success
 

GrandAlf

Advanced Member level 2
Joined
Mar 9, 2002
Messages
520
Helped
47
Reputation
92
Reaction score
6
Trophy points
1,298
Location
UK
Activity points
4,730
As a general rule you can use hex files generated from any language or assembler, as long as the processor model is available. I use Ke=l, CCS and bascom without any problems.
 

newmania

Member level 1
Joined
Sep 29, 2002
Messages
37
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
228
I use both of them and simply, I'm happy! I think hitech c compiler is the best but if you want to use other compilers or interpreters you should use hex files.

Regards.
 

pro_ind

Junior Member level 1
Joined
Jun 24, 2002
Messages
16
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
41
Thanx

Hi All,
Thanx for the help...
Yes after using hex file i suceed in geting correct result...Thanks a lot..


regards
pro_ind
 

neuralc

Full Member level 4
Joined
Nov 6, 2001
Messages
236
Helped
9
Reputation
18
Reaction score
3
Trophy points
1,298
Activity points
2,202
Hi,

Dont use the hex file, use the COD fiel, because with it you can debug the C source code!

Pay attention in one important point, that is, if you use only one pin like: RB0=!RB0

Some time Proteus dont work well (pin stay allways at one), to make that you must use: PORTB=(PORTB&0xfe)|(!RB0)


Hope helps,

NeuralC
 

aProgrammer

Full Member level 2
Joined
Mar 29, 2001
Messages
149
Helped
23
Reputation
44
Reaction score
13
Trophy points
1,298
Location
Syldavia
Activity points
609
to NeuralC :
I think
RB0=!RB0 is not correct because ! is for booleans
instead you should try
RB0=~RB0
 

neuralc

Full Member level 4
Joined
Nov 6, 2001
Messages
236
Helped
9
Reputation
18
Reaction score
3
Trophy points
1,298
Activity points
2,202
Hi,

aProgrammer: !RB0 in Hitech Picc work (try it directly on a PIC), and the problem it's not on the C code. Here the question are if you use the all PORT or use only one PIN. If you analyse the assembler code generated using !RB0 or ~RB0, they are the same...

And in C language the boolean type does not exist!


NeuralC
 

ikarakaya

Junior Member level 3
Joined
Nov 2, 2001
Messages
26
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
139
Pic c

I have downloaded pic c 8.01pl3 from htsoft and used a keygen from astalavista.box.sk but it says "compiler not installed correctly". Please Help. :(
 

neuralc

Full Member level 4
Joined
Nov 6, 2001
Messages
236
Helped
9
Reputation
18
Reaction score
3
Trophy points
1,298
Activity points
2,202
Hi,

Try put Serial Number with only 5 digit

NeuralC
 

hakan

Member level 2
Joined
Feb 20, 2002
Messages
47
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
340
attn.

if you use serial gen. fss or a old serial which produced by fss u can use only picc v8.00 pl3 picc18 v8.12 pl1. may be this is the reason u can not use picc.

p.s. if you find these old version install sets pls. tell me too.
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top