Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

problems with CC01 Microcontroler

Status
Not open for further replies.

beano040461

Junior Member level 2
Joined
Oct 29, 2001
Messages
21
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
252
we have been having problems with the T68C51CC01 microcontroler with flash loss between 00 to 7F has anybody else had simular problem. we are unable to replicate this on the bench but device keeps failing on customers machine so we suspect something to do with customers supply any help would be appreciated.
 

usbman

Advanced Member level 4
Joined
Sep 22, 2002
Messages
118
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Location
Germany
Activity points
1,019
beano040461 said:
we have been having problems with the T68C51CC01 microcontroler with flash loss between 00 to 7F has anybody else had simular problem. we are unable to replicate this on the bench but device keeps failing on customers machine so we suspect something to do with customers supply any help would be appreciated.
Almost all Atmels with ISP/IAP do have many bugs. You should check
very carefully the Erratas !
I know of flash problems when there is not a proper reset circuit with
brown out detection on board.
Another thing : IAP in Page Mode is not working for page size > 16 bytes.
This is true for CC01 RB2 and RC2 MCUs from Atmel.

Cheers usbman
 

fematon

Newbie level 6
Joined
Dec 6, 2001
Messages
12
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
22
CC01 problems

USBMAN,
I had both problems with CC01 (flash problems because not using a reset circuit and not able to program more than 16 bytes page using IAP), however none of those problems are reported in the device Erratas... how did you know about them?.... its your own experience?....
 

usbman

Advanced Member level 4
Joined
Sep 22, 2002
Messages
118
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Location
Germany
Activity points
1,019
Re: CC01 problems

fematon said:
USBMAN,
I had both problems with CC01 (flash problems because not using a reset circuit and not able to program more than 16 bytes page using IAP), however none of those problems are reported in the device Erratas... how did you know about them?.... its your own experience?....
The IAP problem with a pagesize > 16 bytes is described in one of the
RB2 erratas. (The description there was not very clear to me)
Almost all modern Flash MCUs will have some problems
without proper RESET this also true for Philips.

usbman
 

beano040461

Junior Member level 2
Joined
Oct 29, 2001
Messages
21
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
252
Had atmel engineers look at problem

Thanks guys we had atmel engineer fly to the states with me to look at application it is improper reset on brown combined with a glitch being coupled into the external programming line. The atmel engineering admitted that the processor jumps of the rails if slow power down slope in are case our reset could not hold it in reset long enough we have now changed the design to use an LM810 which atmel say should solve the problem. They have now put an application note on the web on brown out and flash loss

thanks for help
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top