Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Problem installing Cadence SOC Encounter

Status
Not open for further replies.

omara007

Advanced Member level 4
Joined
Jan 6, 2003
Messages
1,238
Helped
50
Reputation
102
Reaction score
16
Trophy points
1,318
Location
Cairo/Egypt
Activity points
9,738
Hi guys ..

I had so many problems installing Cadence SOC42 .. and finally after succeeding to work-out everything, I discovered that my partition is getting congested and I need to move the installed Cadence SOC42 to another partition .. How can I do that without any need to reinstall from the begining ? .. in other words, can I copy/past the directory to the other partition, with some modification made to some files ?

Regards
 

jelydonut

Full Member level 4
Joined
Dec 27, 2002
Messages
239
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Activity points
1,730
You should be able to just copy it to another directory. Only thing to watch for is if there are any symbolic links that you remake though..

ex..
tools -> tools.lnx86

jelydonut
 

omara007

Advanced Member level 4
Joined
Jan 6, 2003
Messages
1,238
Helped
50
Reputation
102
Reaction score
16
Trophy points
1,318
Location
Cairo/Egypt
Activity points
9,738
jelydonut said:
Only thing to watch for is if there are any symbolic links that you remake though..
ex..
tools -> tools.lnx86
jelydonut

what does that mean, sorry, I didn't get it ..
 

aravind

Advanced Member level 1
Joined
Jun 29, 2004
Messages
487
Helped
45
Reputation
94
Reaction score
18
Trophy points
1,298
Location
india
Activity points
3,597
yes u can copy the whole directory to other partition except tools directory.
after u copied
just make link of tools.lnx to tools directory on the same folder
ln -ls tools tools.lnx

best of luck
 

omara007

Advanced Member level 4
Joined
Jan 6, 2003
Messages
1,238
Helped
50
Reputation
102
Reaction score
16
Trophy points
1,318
Location
Cairo/Egypt
Activity points
9,738
aravind said:
yes u can copy the whole directory to other partition except tools directory.
after u copied
just make link of tools.lnx to tools directory on the same folder
ln -ls tools tools.lnx

best of luck

this means that I won't be able to remove the whole thing from my old partition to the new one .. :( ..

so, what about this :
export SOC_HOME=$CDS_INST_DIR/SOC42

should I change it ?
 

sc266

Junior Member level 3
Joined
Aug 5, 2005
Messages
27
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,461
Hi! All

I installed soc42 and set env point to soc42. When I type encounter&, it popped up the window for soc42 and then it freeze. I tried to click on every items such as file...design... but it freeze and did not do anything

Any thought?

Thanks
 

nafraf

Member level 5
Joined
May 2, 2002
Messages
86
Helped
6
Reputation
12
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Activity points
490
Did you install it, configure it, and test it with the Iscape without problem?

Try to see the log messages that are printed in the terminal, it can help to find any solution.
 

lohi21

Member level 3
Joined
Dec 12, 2009
Messages
64
Helped
11
Reputation
22
Reaction score
10
Trophy points
1,288
Location
Singapore
Activity points
1,691
nafraf said:
Did you install it, configure it, and test it with the Iscape without problem?

Try to see the log messages that are printed in the terminal, it can help to find any solution.

Hi, i am ahaving the same problem as in this posts. Plz help me with this. Internet was of not much use to solve this problem.


Detecting InstallScape for lnx86...
Checking InstallScape on media...
/bin/tar: Skipping to next header
/bin/tar: Archive contains obsolescent base-64 headers
/bin/tar: ./iscape/VERSION.lnx86: Not found in archive
/bin/tar: Error exit delayed from previous errors
/bin/cat: /tmp/is3276/iscape/VERSION.lnx86: No such file or directory


You must have write permissions to /cad/is //I was installing this as a root
There must be atleast 80 MB of disk space available in // i have atleast 18 GB free space
/cad/is

/bin/tar: Skipping to next header
/bin/tar: Archive contains obsolescent base-64 headers
/bin/tar: Error exit delayed from previous errors
Exiting...
 

lohi21

Member level 3
Joined
Dec 12, 2009
Messages
64
Helped
11
Reputation
22
Reaction score
10
Trophy points
1,288
Location
Singapore
Activity points
1,691
Hi,

I am not able to continue the installation of IScape to verify/Configure. It gives error before continuing.

I am using fedora 8 and on intel celeron 4, 2.4 G Hz with 2 GB DDR1 RAM. I have tried with other installation media like RHEL 4, 5, 7, Mandriva 2008, Ubuntu 9.10 Edition.

No luck in solving this problem.

I have degraded the TAR, Updated TAR and nothing could solve this problem.

The terminal snapshot, i have added in my previous post.

Regards
Lohi
 

lohi21

Member level 3
Joined
Dec 12, 2009
Messages
64
Helped
11
Reputation
22
Reaction score
10
Trophy points
1,288
Location
Singapore
Activity points
1,691
Hi Srinivasan,

I have seen that video, and tried installing according to it. But i get the same error as previos.

But when i try to install on Ubuntu 64 bit version, Then following is error.

You must have write permissions to /cad/is //I was installing this as a root
There must be atleast 80 MB of disk space available in // i have atleast 18 GB free space

Plz help me srinivasan

Regards
Lohi
 

ksrinivasan

Member level 3
Joined
Jun 29, 2009
Messages
67
Helped
6
Reputation
12
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Location
India
Activity points
1,706
hi

please try it with ubuntu 9.04 32 bit only
not on 64 bit
this video works definitely
pls install ubuntu 9.04 32 bit version and get back with the correct errors u get

srinivasan
 

sahulhameed

Newbie level 3
Joined
Sep 30, 2010
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,300
hai , i have a SOC encounter tools in 3 rar file , i have buy from crack99.com , an any one plz help how to installation , and need a steps also ......
 

lohi21

Member level 3
Joined
Dec 12, 2009
Messages
64
Helped
11
Reputation
22
Reaction score
10
Trophy points
1,288
Location
Singapore
Activity points
1,691
HI,

First unrar, you will have almost 1.8GB or so. Once you have it. let me know. I will tell you remaining steps.

Also tell me if you have installscape with the pack.

Installing SOC is easy.

By the way, Which version do u have?

lohi
lohith@37.c o m
 

sahulhameed

Newbie level 3
Joined
Sep 30, 2010
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,300
thanks lohith,
can i un rar using windows, ya i ve including instascape ,then wat can i do , can u send me a steps
sahul



HI,

First unrar, you will have almost 1.8GB or so. Once you have it. let me know. I will tell you remaining steps.

Also tell me if you have installscape with the pack.

Installing SOC is easy.

By the way, Which version do u have?

lohi
lohith@37.c o m


---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:47 ----------

can i send through edaboard r mail
 

lohi21

Member level 3
Joined
Dec 12, 2009
Messages
64
Helped
11
Reputation
22
Reaction score
10
Trophy points
1,288
Location
Singapore
Activity points
1,691
Yes, you can unrar it in windows.

Once you have done, Get it back to Linux envirnoment.

Go to the SOC directory and in terminal typr ./setup.sh or ./SETUP.sh (See which file you have)

and let me know what you get.

regards
 

sahulhameed

Newbie level 3
Joined
Sep 30, 2010
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,300
hai lohith ,
ur also from india? , wr r u ,im in chennai . do u ve soc enccounter sw, otherwise i ll send the whole package, just verify its working r not, then u send me a steps , after that only i l buy lap,



Yes, you can unrar it in windows.

Once you have done, Get it back to Linux envirnoment.

Go to the SOC directory and in terminal typr ./setup.sh or ./SETUP.sh (See which file you have)

and let me know what you get.

regards[/QUOTE]
 

aria62

Member level 2
Joined
Mar 19, 2006
Messages
44
Helped
5
Reputation
10
Reaction score
5
Trophy points
1,288
Location
IRAN-Guilan
Activity points
1,614
Dear lohi21,
I have soc encounter version 8.1 and 9.1 with hotfix and their cracks. i can icstall it using iscape, but i have so many problems with cracking issue.it realy exhausted me.would you please give me a step by step guide for this problem.

regards
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top