Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

HFSS failed to start with ot1000as.dll module fault

Status
Not open for further replies.

frahm

Newbie level 1
Joined
Oct 26, 2010
Messages
1
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,291
Hey guys, I need help on this. My HFSS has just failed to start. I'm using HFSS v11 on Windows 7 Ultimate, with compatibility mode to Win XP SP3. It crashes with these details:

Code:
Problem Event Name:	         APPCRASH
  Application Name:	        hfss.exe
  Application Version:	        11.0.0.1
  Application Timestamp:	469da40d
  Fault Module Name:	         ot1000as.dll
  Fault Module Version:	         10.0.0.0
  Fault Module Timestamp:	45bfa2fb
  Exception Code:                	c0000005
  Exception Offset:	         00083fca
  OS Version:	                6.1.7600.2.0.0.256.1
  Locale ID:	1057
  Additional Information 1:	0a9e
  Additional Information 2:	0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Additional Information 3:	0a9e
  Additional Information 4:	0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

I suspect it was caused by an unclean shutdown (there was a blackout at my area) but I'm not sure.

I did a search and found no solution. Did an uninstall-reinstall but problem persists. One thread suggests deleting user config files but since I just reinstalled it, the folder is already empty (It is the Library/Documents/Ansoft/temp, or am I wrong?). I've also replaced ot1000as.dll with file from another HFSS user but no result. Before the crash, I can used the program just fine.

Has anybody encountered this problem too, and how you solved it?
Thank you.

ps: it was an evaluation version
 
Last edited:

fantomf4

Full Member level 2
Joined
Aug 1, 2002
Messages
133
Helped
7
Reputation
14
Reaction score
2
Trophy points
1,298
Location
Australia
Activity points
951
Providing your evaluation period has not expired, I believe there is a corrupt
licence check file. These files are usually burried somwhere outside of Ansoft folder
and could be tricky to find.

I will give you the advice you would not like to hear:
Reformat your hard drive and install it all again.
I had sort of similar problem years ago, even Ansoft support team could not help.
So I killed the disc, re- installed the windows and the rest and it was OK.

Hope this helps.
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top