Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

eprom 27c256 High/low 128k segment selection?

Status
Not open for further replies.

badbiki

Junior Member level 2
Joined
Apr 29, 2002
Messages
24
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
159
I'm trying to use a 27c256 eprom instead of a 27c128 in my ca18det ecu. I've heard this is possible by hooking up a switch that pulls a pin Hi/Lo to select the upper or lower area of the eprom's memory.

a performance and economical ecu map. top 128k, bottom 128k. in a nut shell.

how can i rig this up? using a standard 28pin 27c256 eprom?
 

micro_tools

Junior Member level 1
Joined
May 17, 2001
Messages
18
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
72
1) Eprom addres line A14 connect via pull up resistor to Vcc
2) Eprom addres line A14 connect via switch to GND
 

Crisbe

Junior Member level 3
Joined
Mar 11, 2002
Messages
27
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
176
Yes, very right. U can also use a port-pin of your uC. This is called code-banking with no common page. Many linker support this. So u can program in double space.
There are even more possibilities for code-banking. But these are more complicated to tell your linker. Look at this http://pdfserv.maxim-ic.com/arpdf/AppNotes/app81.pdf for some basic information.


_________________
I don't like it, it's too easy!

<font size=-1>[ This Message was edited by: Crisbe on 2002-05-06 14:17 ]</font>
 

badbiki

Junior Member level 2
Joined
Apr 29, 2002
Messages
24
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
159
ahh thanks heaps. trying to make my eprom programer atm, using the batronix one.

having a few probs...
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top