+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member level 3
    Points: 343, Level: 3

    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    30
    Helped
    0 / 0
    Points
    343
    Level
    3

    SMA Connector in hfss

    Hi

    I would like to know if it's possible to modelise an SMA connector by a "vertical" rectangle in hfss? Why and how?

    Thank you

    •   AltAdvertisment

        
       

  2. #2
    Member level 4
    Points: 1,331, Level: 8
    Achievements:
    Created Blog entry
    anilkrpandey's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Gurgaon
    Posts
    76
    Helped
    18 / 18
    Points
    1,331
    Level
    8
    Blog Entries
    25

    Re: SMA Connector in hfss

    It's possible to model SMA connector but why you would like to model it using 'vertical' rectangle , any specific need?
    Anil Pandey


    1 members found this post helpful.

  3. #3
    Junior Member level 3
    Points: 343, Level: 3

    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    30
    Helped
    0 / 0
    Points
    343
    Level
    3

    Re: SMA Connector in hfss

    Quote Originally Posted by anilkrpandey View Post
    It's possible to model SMA connector but why you would like to model it using 'vertical' rectangle , any specific need?
    I saw an exemple in an ieee article where they used an sma connector but in their hfss design, the authors modelised it as an vertical rectangle(excitation along z axis) which intersects( touches) an antenna coax cable(oriented along z axis) at 2 spots. Do you know why they modelised it like that?



    •   AltAdvertisment

        
       

  4. #4
    Full Member level 6
    Points: 3,554, Level: 14
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    US
    Posts
    350
    Helped
    103 / 103
    Points
    3,554
    Level
    14

    Re: SMA Connector in hfss

    Can you attach a pic of the SMA connector that you are referring to ?


    1 members found this post helpful.

  5. #5
    Junior Member level 1
    Points: 985, Level: 7

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    18
    Helped
    8 / 8
    Points
    985
    Level
    7

    Re: SMA Connector in hfss

    You can use a sma connector from HFSS 3D component library included since v17 I believe.


    1 members found this post helpful.

  6. #6
    Junior Member level 3
    Points: 343, Level: 3

    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    30
    Helped
    0 / 0
    Points
    343
    Level
    3

    Re: SMA Connector in hfss

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by sv1437 View Post
    Can you attach a pic of the SMA connector that you are referring to ?
    Click image for larger version. 

Name:	sma.jpg 
Views:	10 
Size:	18.4 KB 
ID:	135853
    Click image for larger version. 

Name:	sam.png 
Views:	18 
Size:	8.8 KB 
ID:	135854

    Here is the SMA which I am talking about. Why did they represent it like that? In which case can I modelise it like this? Can I always do something like this?

    - - - Updated - - -

    I don't have hfss v17 ? I am using v13. Is it possible for you to send me the SMA that you are talking about please?



    •   AltAdvertisment

        
       

  7. #7
    Advanced Member level 4
    Points: 10,082, Level: 24
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    All over the Map.
    Posts
    1,096
    Helped
    218 / 218
    Points
    10,082
    Level
    24

    Re: SMA Connector in hfss

    [
    You were probably looking at a simulation using a terminal port. My preference is to use a modal port with dimensions that resemble the particular feed line. Look at the on line documentation for more details and information.

    Regards,

    Azulykit



--[[ ]]--