Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

[SOLVED] why code works well in keil but not working on real hardware

Status
Not open for further replies.

ALMIGHTY TECH

Member level 3
Joined
Jul 5, 2011
Messages
63
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
1,664
my .c code works well in keil .( i am using 89s52).
but its not working in hardware..
i have changed all the component and power supply as well..
and also try it on new development board..
i also try with new micro controller ...
please give any suggestion..

why it works well in keil ....... but not in hardware..
 

wp100

Advanced Member level 5
Joined
May 15, 2009
Messages
3,056
Helped
883
Reputation
1,781
Reaction score
736
Trophy points
113
Location
Prime Meridian
Activity points
0
Hi,

Its quiet common for programs to run fine in simulations but fail on the hardware.

A common mistake is on the hardware and software for the oscillator.

Do not know the 89s system, but you need to post your code and circuit diagrams for anyone to be able to help you.

Also say what is not working, all of the program or just a part of it ?
 

nandhu015

Advanced Member level 5
Joined
Feb 11, 2006
Messages
1,965
Helped
300
Reputation
600
Reaction score
224
Trophy points
1,353
Location
India
Activity points
9,867
First try simple blinking led program with your hardware, if it works fine most probably there must be some logic error in your code.

Be elaborate in your posts.
 

ALMIGHTY TECH

Member level 3
Joined
Jul 5, 2011
Messages
63
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
1,664
when i face error,, i tried with simple blink program.... but its not working... and also i test my hardware... there is not problem with my hardware... i try with replacing new microcontroller .. but it also not working.. i cant find the problem... i am uc unipro111 programmer..
 

ALMIGHTY TECH

Member level 3
Joined
Jul 5, 2011
Messages
63
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
1,664
unipro111 shows program ok... , but is there any chance of fault in programmer or in keil ...?????
kindly reply genius people....;
 

ALMIGHTY TECH

Member level 3
Joined
Jul 5, 2011
Messages
63
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
1,664
i install keil in new fresh pc... and make blink program.. but it also not work..
problem was in secure bit..
problem solved by secure bit..
just enable secure bit and everythings works fine...

can anyone tell me that.. why secure bit is needed....???
 

ALMIGHTY TECH

Member level 3
Joined
Jul 5, 2011
Messages
63
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
1,664
problem was the secure bit.. make sure all the security lock bit are enable..
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top