Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Whats wrong with this motor controller circuit

Status
Not open for further replies.

vibz86

Newbie level 6
Joined
Aug 17, 2009
Messages
12
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,373
I would be glad if someone could help me urgently with this circuit.. I get a output of 9v between output 1 & 2 in the L298 motor controller without connecting the motor. But as soon as I connect the motor the voltage across output 1& 2 drops to 0v. So the motor doesn't work. Im new to motor controllers.. can someone please help me to figure out what the problem is
 

kender

Advanced Member level 4
Joined
Jun 19, 2005
Messages
1,422
Helped
138
Reputation
276
Reaction score
38
Trophy points
1,328
Location
Stanford, SF Bay Peninsula, California, Earth, Sol
Activity points
9,970
SenseA and SenseB on L298 are not connected to ground. These are the bottoms of the H-bridges. They should be connected to ground directly or through current sense resistors. Read-up the L298 datasheet about these pins.
 

    vibz86

    Points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

vibz86

Newbie level 6
Joined
Aug 17, 2009
Messages
12
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,373
Thank you kender for the information..Il comeback with the result.Thanks again
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top