Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

what irda is it??? HP 113

Status
Not open for further replies.

dpechman

Advanced Member level 4
Joined
Mar 12, 2002
Messages
102
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Location
Brazilzil
Activity points
555
what irda is it???

i get from one old toshiba laptop the irda transceiver but cant find the datasheet...in the body of the component just is writed:
"HP 113
9734"
and it have 8 pins in just one side...
somebody knows who is him?
tks in advanced...
Daniel
 

Hishamsaleh

Full Member level 1
Joined
Jan 6, 2003
Messages
98
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Activity points
969
i have the same problem with nokia 8290 IrDa chip... I didn't find its datasheet... but i searched for many IrDa chips and I found most of them have the same series of pins...

have a look on this...
 

dpechman

Advanced Member level 4
Joined
Mar 12, 2002
Messages
102
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Location
Brazilzil
Activity points
555
Tks Hisham,
do you know too what side is the pin 1 in this package? :)
 

VladZ

Member level 2
Joined
Dec 11, 2001
Messages
45
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
334
the pin 1 is IRED cathode, internally connected to
driver transistor

it doesn't require any external connection

best regards
vladz
 

ME

Advanced Member level 4
Joined
Mar 14, 2002
Messages
1,309
Helped
55
Reputation
112
Reaction score
40
Trophy points
1,328
Activity points
14,861
I think dpechman was asking in which side pin 1 is placed and not the function of pin 1.
You can try to look in a data sheet for a standard IrDa device to find pin placements.
 

dpechman

Advanced Member level 4
Joined
Mar 12, 2002
Messages
102
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Location
Brazilzil
Activity points
555
ok...it seems to be done...now, how can i test it?
i set enable usart2 in bios but dont works...
in software side have some secret that i have to know?
 

mcu_dev

Newbie level 2
Joined
May 23, 2003
Messages
2
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
178
I try to make circuit in manual of max3100 it don't work how to try to work.
 

oltean

Newbie level 3
Joined
Sep 18, 2004
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
romania
Activity points
35
Re: what irda is it???

you can try to go to vishay to look for the datasheet for the tfd4500 but this is an obsolete part. the suggested replacement is tfu4100. it is the same component in a smaller pachage. i uset with only a resistor and connected on the mother board and it works very fine. any other question send my a personal message
 

ME

Advanced Member level 4
Joined
Mar 14, 2002
Messages
1,309
Helped
55
Reputation
112
Reaction score
40
Trophy points
1,328
Activity points
14,861
Re: what irda is it???

oltean said:
you can try to go to vishay to look for the datasheet for the tfd4500 but this is an obsolete part. the suggested replacement is tfu4100. it is the same component in a smaller pachage. i uset with only a resistor and connected on the mother board and it works very fine. any other question send my a personal message
The post you are replying to is 1½ year old!!!!
I think he have found a soloution by now.
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top