Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

Warning ! MWO simulation inaccuracy !

Status
Not open for further replies.

Kit-the-great

Full Member level 3
Joined
Mar 30, 2002
Messages
151
Helped
5
Reputation
10
Reaction score
3
Trophy points
1,298
Location
Russia
Activity points
1,317
Some times ago, I'm find a very strange inaccuracy in MWO microstrip model. As I understand, the MWO calculates the electrical length the MLIN element wrong. I'm reveal it, when the 3dB microstrip directional coupler characteristic, designed in MWO, turned out to be shifted into 50 MHz up. I'm compare the results with EW Gene$y$, and obtains the more good comparision with measurement. I'm compares the calculation of microstrip line (w=0.8 mm, l=10 mm) on this substrate (Er=5.3, H=0.5 mm, T=0.035 mm, Tand=0.03) in both programs. Results can be found in attachment. The difference is very large ! Is anybody have the same problem with MWO ?

Best regards,
Kit-the-great
 

VSWR

Advanced Member level 3
Joined
Feb 7, 2002
Messages
749
Helped
103
Reputation
206
Reaction score
23
Trophy points
1,298
Activity points
5,425
I understand the 50 MHz difference in frequency is obtained using the linear simulator of MWO and Genesys, respectively. What results do you get using the EM simulator of each program?
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top