Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

[SOLVED] Virtuoso 5.10 & Calibre LVS Error

Status
Not open for further replies.

solrcarlos

Newbie level 5
Joined
Aug 6, 2012
Messages
8
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
1,322
Hello,

In my layout I assign the port material to be "metal 6 pn", but the LVS reports me that the ports are missing. I am working on ST foundry and my verification tool is calibre.

I have tried Metal 6 PN for the port and tt for the Text, Metal 6 PN for port and Metal 6 PT for text, and several others combinations for 3 days now... ;(

What should be the problems? Is there a specific combination for ST, or something else is wrong?

Thank you!!!


Port_Out.png

--------------------------------
REPORT FROM LVS:
--------------------------------

LAYOUT NAME SOURCE NAME
Discrepancy #1 in LNA_1st_sing

** missing port ** VDD on net: VDD
Discrepancy #2 in LNA_1st_sing

** missing port ** gnd on net: gnd
Discrepancy #3 in LNA_1st_sing

** missing port ** RF on net: RF
Discrepancy #4 in LNA_1st_sing

** missing port ** OUT on net: OUT
Discrepancy #5 in LNA_1st_sing

** missing port ** _V1 on net: _V1
Discrepancy #6 in LNA_1st_sing

** missing port ** _V2 on net: _V2
 

tadeoman

Junior Member level 3
Joined
Jun 8, 2011
Messages
27
Helped
12
Reputation
24
Reaction score
11
Trophy points
1,283
Location
Atlanta, GA
Activity points
1,469
This might be an obvious question, but, is there a label or 'lbl' subtype on metal 6?

- - - Updated - - -

Oh, I just saw your attachment. The cross doesn't seem to be overlapping the metal. Try putting the label right on top of the metal, it might not be attached to any metal and Calibre LVS is just ditching it.
 

solrcarlos

Newbie level 5
Joined
Aug 6, 2012
Messages
8
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
1,322
I tried that already, but I get a warning which stops the LVS.

WARNING: Open circuit - Same name on different nets:
Name: "OUT+"
(1) at location (1125.179,779.203) on layer 136 "METAL6_pintext" on net id 8
(2) at location (1125.179,779.203) on layer 3136 on net id 38
The name was assigned to net 8 .


Port_Out.png
 

tadeoman

Junior Member level 3
Joined
Jun 8, 2011
Messages
27
Helped
12
Reputation
24
Reaction score
11
Trophy points
1,283
Location
Atlanta, GA
Activity points
1,469
Re: Virtuoso 5.10 & Calibre LVS Error

This is the right thing to do, it should be on top. At least it detects the label now --- the only problem is that it sees it twice.


Attempt 1:
There is a darker brown square at the edge of the wire. What material is that? if you click on properties of that square can you
check the net name is set to OUT?


Attempt 2:
Try to put the label in 'Metal 6 drawing (dg)' or literally go through all the types to see if one of them works.
I am not familiar with STmicro GDS stack.
 

solrcarlos

Newbie level 5
Joined
Aug 6, 2012
Messages
8
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
1,322
Re: Virtuoso 5.10 & Calibre LVS Error

Thank you! The "OUT" pin seems to be connected, but now the LVS is showing me the warning:


ERROR: Supply error detected. ABORT ON SUPPLY ERROR is specified - aborting.


Is it something related to the gnd and vdd?

Port_GND.png

thank you and forgive my newbiness... x)

- - - Updated - - -

Hey!

I found out that I had to check "Connect all nets by name", on LVS Options.

Thank you for the help tadeoman!!
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top