Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Varactor model in ADS

Status
Not open for further replies.

redhat

Advanced Member level 4
Joined
Aug 1, 2004
Messages
116
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Location
Egypt
Activity points
979
varactor model

Hello,
I have made a varactor model in ADS like the one in this tutorial:
**broken link removed**
the problem is that when i put this subnetwork into the original design and simulates it ,two errors occur "Undefined parameter used by '.X1.V1'" the other one is "Unresolved references:X1.V1" , i use "parameter sweep" and "transient" analysis where X1 is the varactor name and V1 is the parameter that i change in the varactor which has a value "vcntrl" and vcntrl is the variable that i sweep.

Regards,
redhat
 

biff44

Advanced Member level 5
Joined
Dec 24, 2004
Messages
4,955
Helped
1,369
Reputation
2,734
Reaction score
1,045
Trophy points
1,393
Location
New England, USA
Activity points
37,223
ads varactor

Not that familiar with ADS, but make sure you do something to model the storage capaciatance of the bulk diode. You might have a 0.2 pF diode, but under some large signal conditions it could act 20X bigger capacitance than that.
 

boy

Advanced Member level 1
Joined
Sep 30, 2002
Messages
481
Helped
96
Reputation
192
Reaction score
55
Trophy points
1,308
Location
Thailand
Activity points
3,963
varactor ads

First open the varztor.dsn. then, go to file menu and select "Design parameter" in the drop down list.
 

redhat

Advanced Member level 4
Joined
Aug 1, 2004
Messages
116
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Location
Egypt
Activity points
979
varactor diode model

hello boy,
i have done that , V1 is defined as a parameter and its default value is "vcntrl" which is changed from outside the model using parameter sweep, i don't know what is wrong.
 

boy

Advanced Member level 1
Joined
Sep 30, 2002
Messages
481
Helped
96
Reputation
192
Reaction score
55
Trophy points
1,308
Location
Thailand
Activity points
3,963
ads varactor diode

hi, redhat
is your set up work ok with HB simulation? i just doubt that transient simulation will not work in some cases. I am used to out an inductor with Q in the transient simulation, it does not work while it work ok in HB simulation.
 

redhat

Advanced Member level 4
Joined
Aug 1, 2004
Messages
116
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Location
Egypt
Activity points
979
varactor in ads

is your set up work ok with HB simulation?
i don't know, i am not familiar with ADS. what could make such an error?
 

boy

Advanced Member level 1
Joined
Sep 30, 2002
Messages
481
Helped
96
Reputation
192
Reaction score
55
Trophy points
1,308
Location
Thailand
Activity points
3,963
ads varactor model

You might try to test it by changing "transient" analysis to "harmonic balance" analysis. you need to put "osc port" in the harmanic balance analysis, dont forget.
 

sunn

Member level 2
Joined
Sep 21, 2001
Messages
47
Helped
6
Reputation
12
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Activity points
278
varactor diode models

Basically its just a simple S-parameter simulation with parameter sweep option, didnt need HB.

for debuging, you can refer my project file created by AD$ 1.5
 

    redhat

    Points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

redhat

Advanced Member level 4
Joined
Aug 1, 2004
Messages
116
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Location
Egypt
Activity points
979
varactor diode ads

thanks for your help, the error was because i haven't initialized the "Vcntrl" variable.
 

jack_peng

Newbie
Joined
Jan 8, 2009
Messages
2
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,289
how to sweep varactor in ads

Thank for your referance!!
 

nnayak82

Junior Member level 3
Joined
Apr 11, 2010
Messages
28
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
USA
Activity points
1,483
Hey Guys
I downloaded the project provided by Sunn. However, I was not able to simulate it . Please help
 

leoh1223

Newbie level 3
Joined
Dec 3, 2009
Messages
3
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,295
Hi amihomo

Do you have the access to the rest of the course material on the website? please do tell.

Thanks.

Leo
 

Jim cage

Full Member level 3
Joined
Jul 2, 2006
Messages
150
Helped
13
Reputation
26
Reaction score
7
Trophy points
1,298
Activity points
2,185
Does anyone have the password for Mark Wickert's lecture notes? I've been looking for them for years but couldnt view his lecture notes
 
Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top