Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

usb to rs232 cable problem

Status
Not open for further replies.

tuanhung09

Newbie level 3
Joined
Apr 23, 2009
Messages
3
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,306
Dear all,
I have a USB to RS232 cable
(You can see it here)
When I installed driver for it in my desktop, it was recognized. However, when I installed driver for it in my laptop, the error message was "usb device not recognized"". When checking at device manager, there was no Ports item (my laptop has not COM and LPT port). Under the Universal Serial Bus Controllers, there was an item, which was named "unknown device". I think in this case, the driver was not installed. Could anyone help me.
Thank you very much!
 

MagixD

Junior Member level 1
Joined
Jun 19, 2008
Messages
15
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,388
usb to rs232 driver not recognized

Hi,

What OS are you runnning on your machines (my crystal ball isn't working today...)? Have you tried to install the driver manually?
The converter chip used on this converter is a PL2303, as you can see in the link you have posted.

magixD
 

tuanhung09

Newbie level 3
Joined
Apr 23, 2009
Messages
3
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,306
Hi,
I am using Windows XP SP2 in both of laptop and desktop. I installed many times, including manual installation.
 

MagixD

Junior Member level 1
Joined
Jun 19, 2008
Messages
15
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,388
Have you already tried to reinstall the drivers for your USB host controller(s)?
Maybe you should deactive and deinstall all drivers for the cable and the host controller(s) and than reinstall them once again. I had cases where this fix helped.

magixD
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top