Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

soldering station-repair

Status
Not open for further replies.

nek

Newbie level 1
Joined
Mar 15, 2006
Messages
1
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,289
Hello,
I'm new to this forum. I have some knowledge of electronics, but only the basics, so please be patient with me.

I was just given an Xytronic 168 3c soldering station--been using a 30w soldering iron for years.
It is 60W auto temp controlled, with an anolog meter.
It heats up quickly, but as soon as it reaches set temp the meter instantly "pegs" all the way over to the red zone. This happens at what ever temp it is set at(300F,400F,600F,etc).
I would really like to get this station working. Any suggestions what to start looking at?

Thanks
nek
 

makri

Full Member level 2
Joined
Jan 1, 2004
Messages
128
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Location
India, Kerala
Activity points
812
check the potentiometer first, if there is no prioblem check the heat insulation of the sensor and at last change the sensor

makri
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top