Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

sms recieving problem using sim900d

Status
Not open for further replies.

M.Imran Ali

Member level 5
Joined
Sep 28, 2012
Messages
86
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,298
Activity points
1,813
hi
i am using pic18f452 interfaced with sim900d , It is working f9 only problem is , i am using RDA interrupt and when there is an sms rcievied and modem puts +CMTI: "SM",1 it does not go to interrupt?
Any one have experience like this problem plz share
 

AbdulMoeez

Newbie level 6
Joined
Dec 29, 2010
Messages
14
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,283
Location
Lahore,Pakistan
Activity points
1,352
sometimes pic microcontroller don't received sms on rda from sim900d module because of different voltage levels used for both. operate pic on 3.3 v or add logical converter on rx of pic to match logic level. add 2 diodes in vcc series of microcontroller it also work. i faced this problem many times so now i got its solution......
 

M.Imran Ali

Member level 5
Joined
Sep 28, 2012
Messages
86
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,298
Activity points
1,813
actually i am using a gsm evalution board that has rs232 in it so rs232 on both sides? So still there is any level logic problem?
 

AbdulMoeez

Newbie level 6
Joined
Dec 29, 2010
Messages
14
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,283
Location
Lahore,Pakistan
Activity points
1,352
if you using that board , there will no logic level problem. recheck your code problem is in code i think...............
 

M.Imran Ali

Member level 5
Joined
Sep 28, 2012
Messages
86
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,298
Activity points
1,813
when i send 'AT' and it goes to interrupt when modem sends OK and so on but when message comes it does not goes to interrupt that is my problem?
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top