Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Setup and Hold Fix after postRoute

Status
Not open for further replies.

kenambo

Full Member level 6
Joined
Feb 26, 2012
Messages
394
Helped
52
Reputation
104
Reaction score
48
Trophy points
1,308
Location
India
Activity points
3,843
Hi All

Is there any special commands for fixing Setup and Hold violations after post Route.

optDesign doesn't looks good and it couldn't optimize the design.

so I think I have to use setOptMode to set some values.. But I dont know the exact parameters. Can anyone Please Help me?

thanks
 

cyrax747

Full Member level 3
Joined
Nov 8, 2012
Messages
169
Helped
13
Reputation
26
Reaction score
11
Trophy points
1,298
Location
Bangalore
Activity points
2,485
Hi

Try from gui mode,there are many options to explore,you can use whatever u want there for your design.
 

kenambo

Full Member level 6
Joined
Feb 26, 2012
Messages
394
Helped
52
Reputation
104
Reaction score
48
Trophy points
1,308
Location
India
Activity points
3,843
Hi

thanks for the comment but the options also not worked for me. While running optDesign there was only less number of instances are added and deleted so that i think I am not getting any improvement in timing.

So I think I should use some other options. and I dont Know which are the best methods to use to resolve the fore mentioned problem.

I think the nets are fixed but I don't know exactly. Do you think I have to run ECO again.

Thanks
 

cyrax747

Full Member level 3
Joined
Nov 8, 2012
Messages
169
Helped
13
Reputation
26
Reaction score
11
Trophy points
1,298
Location
Bangalore
Activity points
2,485
Hi kenambo

If there is any timing issue problem why dont u go back and check floorplanning and placement ?

for timing fix


have u used ecochangecell and ecoaddrepeater for setup and hold fixes??
 

dpaul

Advanced Member level 4
Joined
Jan 16, 2008
Messages
1,479
Helped
307
Reputation
614
Reaction score
303
Trophy points
1,373
Location
Germany
Activity points
11,072
Hi All
Is there any special commands for fixing Setup and Hold violations after post Route.
thanks

You have to deal with them separately. The standard practice in ASIC/SoC designing is to fix all setup violations before the PnR stage and let the layout engineers fix the hold violations during the PnR stage.

According to the error you are currently having, go back to the relevant development flow stage and fix the problems.
 

kenambo

Full Member level 6
Joined
Feb 26, 2012
Messages
394
Helped
52
Reputation
104
Reaction score
48
Trophy points
1,308
Location
India
Activity points
3,843
Hi

Actually I already fixed the timing till POST CTS stage. After that I did nanoRoute. then when I gave timeDesign -postRoute command I got these timing violations.

So I am in the middle of nowhere to spot the reason. Anyway I am checking from first. But I think there must something I am missing.

thanks
 

cyrax747

Full Member level 3
Joined
Nov 8, 2012
Messages
169
Helped
13
Reputation
26
Reaction score
11
Trophy points
1,298
Location
Bangalore
Activity points
2,485
Hi

Generally after routing and extracting rc values for the nets,u have to concentrate on timing fixes.
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top