Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

SDR and MATLAB Simulink

Status
Not open for further replies.

allysonsim

Junior Member level 2
Joined
Dec 29, 2007
Messages
24
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,476
sdr matlab

I am searching for a complete MATLAB Simulink SDR prototype and hope someone can provide me with that.

Urgent...

Thanks
 

rag_perfect

Banned
Joined
Sep 1, 2005
Messages
124
Helped
14
Reputation
28
Reaction score
7
Trophy points
1,298
Location
India
Activity points
0
matlab sdr

plz go to matlab central file xchange forum...

SDR simulink model is available there.....
 

sim.allyson

Newbie level 2
Joined
Feb 27, 2008
Messages
2
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,294
sdr simulink

I found the exact same simulink model as well but i am unable to run the system as there are some error due to some unknown variable.

My problem with that simulink is that i do not know how to link the model with the code in the workspace.

Please advice
 

r_a_c_a_4_u

Newbie level 6
Joined
Mar 14, 2008
Messages
12
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
1,350
sdr model in simulink

what kind of code that model has with it ... i doubt if there will be a code with the model ... the model should run without it ...unless it has used black box (if xilinx blocksets are used)
 

allysonsim

Junior Member level 2
Joined
Dec 29, 2007
Messages
24
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,476
matlab codes for sdr

Hereby i attached the code and the simulink block for the SDR that i mentioned.
I have problem running it...
 

ahmedseu

Full Member level 3
Joined
Jul 31, 2006
Messages
183
Helped
71
Reputation
142
Reaction score
43
Trophy points
1,308
Location
Bahrain
Activity points
2,422
sdr-wb matlab

Hi,

Check this program; it is very good and working.
Run "soft_radio_init" first, then, soft_radio model.

If you have any problem, pls let me know as I checked it using Matlab2007a.

Regards,

Ahmed
 

allysonsim

Junior Member level 2
Joined
Dec 29, 2007
Messages
24
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,476
matlab sdr-iq

I've tried the files that you gave to me, It is working but the output image is highly distorted. Does that means i need to modify the model so that that output image will be the same as input image?
 

ahmedseu

Full Member level 3
Joined
Jul 31, 2006
Messages
183
Helped
71
Reputation
142
Reaction score
43
Trophy points
1,308
Location
Bahrain
Activity points
2,422
simulink sdr

The output image should be the same as input image.
 

allysonsim

Junior Member level 2
Joined
Dec 29, 2007
Messages
24
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,476
matlab program for sdr

The output image that i get is just grey and white different size pixel.....
I simulate it as how you told me but that's what i get... Does the matlab version make any difference?
 

ahmedseu

Full Member level 3
Joined
Jul 31, 2006
Messages
183
Helped
71
Reputation
142
Reaction score
43
Trophy points
1,308
Location
Bahrain
Activity points
2,422
matlab simulink model of sdr

I have used Matlab2007a for simulation and the output is exactly the same as the input.
 

allysonsim

Junior Member level 2
Joined
Dec 29, 2007
Messages
24
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,476
getdata matlab sdr

I am using Matlab2007b.... probably that's the reason to the different output. I will try to solve the problem. Please let me know if you have any idea on how to solve the problem. Thanks
 

allysonsim

Junior Member level 2
Joined
Dec 29, 2007
Messages
24
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,476
sdr communication model matlab

sorry... I was using Matlab2006b... not Matlab2007b
 

rizwanspirit

Member level 4
Joined
Feb 22, 2008
Messages
74
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Activity points
1,791
flex sdr matlab

i have no error but after simulation nothing is shown on the graphs, whats the problem.
 

kunmun

Newbie level 2
Joined
Sep 22, 2009
Messages
2
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Location
Bhubaneswar
Activity points
1,290
i am doing sdr design project using system generator.kindly give me instruction and full code.
 
  • Like
Reactions: fabi t

    fabi t

    points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

fabi t

Newbie level 2
Joined
Apr 6, 2012
Messages
2
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,289
Re: sdr-wb matlab

Hi,

Check this program; it is very good and working.
Run "soft_radio_init" first, then, soft_radio model.

If you have any problem, pls let me know as I checked it using Matlab2007a.

Regards,

Ahmed
Hi,

I checked this program but its not working.iam new to matlab.please help me
 

fabi t

Newbie level 2
Joined
Apr 6, 2012
Messages
2
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,289
Re: sdr-wb matlab

Hi,

its working fine.thanks for your support.

Do you have any idea on frequency hopping radio.if you have any simulation program on this please help me.

Thanks & regards.

fabi
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top