Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Sabertooth 2x32 current issue

Status
Not open for further replies.

Aqsaa

Newbie level 1
Joined
Aug 1, 2017
Messages
1
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1
Activity points
17
I have sabertooth 2x32: https://www.dimensionengineering.com/datasheets/Sabertooth2x32QuickStart.pdf


Running the DC Gear motors:
https://www.automationdirect.com/adc/Shopping/Catalog/Motors/DC_Gearmotors_-_IronHorse_(up_to_.25HP)/12_VDC_Parallel_Shaft_Gearmotors/MTGP-P20-1J084

I have been running this robot using keyboard inputs for over a year. And suddenly it starts showing strange behavior i.e.
The motor connected to the (B)Terminal of the sabertooth draw more power than normal. If the sabertooth is in input free mode and only the 12VDC battery and motors are connected, the (B)Terminal shows some weird behavior. That the motor connected to this terminal gets hard in motion. And in the 2nd mode when the sabertooth receives signal to drive the robot, the motor connected to the (B)terminal moves slow than the other motor connected to the (A)terminal. I checked the amps and the (B)Terminal draws .20 amps more than the (A)Terminal. I have had try different things like changing the battery(lead acid), changing the sabertooth(2x32), changing the cables, but its same in all the cases.

So probably what should be the problem?

:sad:
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top