Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

question in Cadence analog IC design software

Status
Not open for further replies.

Rekresreb

Newbie level 3
Joined
Feb 25, 2004
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
44
subcircuit name missing

Hi, I am trying to use cadence IC design software...
however I encountered a weird problem..
I made a 2inputs and 3 inputs NAND gate, and it worked file when I simulate them. However, if it gave me errors while I want to simulate their symbols.
the output log always say these:

**error**: subcircuit name missing
>error *** difficulty in reading input
**** job aborted

does anybody know why this happens and how do I fix the problem?
I am using the Hspice simulator in cadence... because somehow my spectre simulator doesn't work...

thanx!
 

Edward_2288

Member level 4
Joined
Mar 7, 2004
Messages
71
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
3
Trophy points
1,288
Activity points
725
missing subcircuit name

hi...perhaps you should check your model file.
 

flyinspace

Full Member level 2
Joined
Jul 1, 2003
Messages
123
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Activity points
1,160
hspice error subcircuit name missing

I know this problem. Spectre simulator is ok, so check your software first. The model for Spectre is *.scs, and for Hspice is *.m. So if you cannot use corresponding model and simulator, the error will appear.
 

piao

Full Member level 4
Joined
Feb 12, 2003
Messages
221
Helped
12
Reputation
24
Reaction score
8
Trophy points
1,298
Activity points
1,517
cadence ic design

Have you solve your candence problem? if not, can you describe it more in detail?

this problem may have several causes.
 

ram

Advanced Member level 4
Joined
May 3, 2004
Messages
117
Helped
10
Reputation
20
Reaction score
6
Trophy points
1,298
Activity points
918
pspice error -- missing subcircuit name

if your getting no solution you can refer to cadence web site for support
 

Fom

Advanced Member level 2
Joined
Mar 10, 2004
Messages
633
Helped
84
Reputation
168
Reaction score
31
Trophy points
1,308
Location
Taiwan
Activity points
4,451
**error** subcircuit name missing

Can you describe step by step what you did after you finished transistor level simulation and substitute them by symbol. And how did you get this symbol?
 

sonal

Banned
Joined
Feb 10, 2007
Messages
110
Helped
3
Reputation
6
Reaction score
2
Trophy points
1,298
Activity points
0
difficulty in reading input

check ur model file.
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top