Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Pspice Schematics problem

Status
Not open for further replies.

quickasdasd

Newbie level 1
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,291
pspice schematics

Hi everyone,
Im working on a home assigment and Im having a strange behaviour.
Im using Pspice 9.1 Schematics to simulate a simple fullwave rectifier.
Using 4 ideal diode (D1N914 with changed model value to N=e-4, Bv=1000,Rs=e-6) a VSIN(Vm=311V f=50Hz) and a inductance plus resistor(200) I output the resistance voltage.
Expected mean value sould be 2*Vm/pi=198V (no matter the load) but the solution converge to something like 189: a friend of mine have orcad capture and his value is correct but I cant fix it in every pspice schematics I tried.

Next putting putting a value for the inductance of 15H pspice schematics complains about not convergin when using caputer is ok.

Im not a pro user of pspice but Ive use it several time, still I cant understand where I am doing it wrong: If you have any ideas please tell me...IM DESPARATE! :cry:

Best regards,

PS_I attach the project file, just in case...
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top