Continue to Site

Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Problem with TDA9160A (Old TV IC) no colour

Status
Not open for further replies.

reinoso

Newbie level 4
Joined
Dec 16, 2009
Messages
5
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Location
spain
Activity points
1,313
Hello,

I have designed a circuit with this IC. The purpose of the circuit is to convert NTSC CVBS signal into RGB.

Well ... the problem is there is no colour at the output (however, I get B/W perfect image). I have programed the i2c registers with the following config:

- Input = CVBS1
- Phase time constant = auto
- crystal = 1x3.6mhz
- Field frequency = auto
- interlace
- normal mode
- phi one loop closed
- auto search
- PAL/NTSC
- Reference crystal

Datasheet: http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/philips/TDA9160.pdf

When I read the status register, I always get "colour OFF".

I have tested two different 3.57mhz crystals ... with no results. Have tested also several capacitors values in series with the crystal (18pF, 100pF, 220pF), even a trimmer (0-30pF), but no results again.

Schematic

**broken link removed**

thanks in advance
 
Last edited:

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back
Top