Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Problem of LNA simulation with spectre

Status
Not open for further replies.

enchanter

Member level 2
Joined
Mar 27, 2008
Messages
46
Helped
4
Reputation
8
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
1,529
I am do an assignment about the LNA simulation.
attachment.php


V3/V4 is vsin from analogLib. I set the DC voltage to 1.25V and the Amplitude to 1uV. Freq 1 = 1G, Freq2 = 1.001G. The phases of V3/V4 are 0 and 180, respectively. Then try to run the trans analysis. From my understanding, voltage of VG1 should be 1.25V ± 1uV. But from the simulation it is from 250mV to 2.23V. I don't know why?

Can anyone give me any indication? Thanks

attachment.php
 

Attachments

  • Selection_001.png
    Selection_001.png
    10 KB · Views: 19
  • Selection_002.png
    Selection_002.png
    42.6 KB · Views: 19

erikl

Super Moderator
Staff member
Joined
Sep 9, 2008
Messages
8,112
Helped
2,689
Reputation
5,358
Reaction score
2,291
Trophy points
1,393
Location
Germany
Activity points
44,153
V3/V4 is vsin from analogLib. I set the DC voltage to 1.25V and the Amplitude to 1uV...
Can anyone give me any indication?

Seems the "u" from the sine amplitude has not been recognized (it is 1V instead). Try "1e-6" instead!
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top