Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

PIC16f877A and LMD18200 PWM problem

Status
Not open for further replies.

bragas

Newbie level 5
Joined
Sep 29, 2010
Messages
8
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,354
Hi all.I must control speed and direction of a 12v dc motor for my graduation project.i try with lmd18200.but i have some problems.i connected to pwm input of lmd18200 610 hz. pwm signal from PIC16f7877a.but it doesnt work.if i connect 5V to pwm input it works , can you help me.which frequency pwm signal i must connect to lmd? according to you what is the problem. thanks a lot
 

FvM

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
50,250
Helped
14,530
Reputation
29,332
Reaction score
13,515
Trophy points
1,393
Location
Bochum, Germany
Activity points
288,503
Did you monitor the PWM signal, that it actually has a sufficient high periode? 610 Hz seems rather low, but shoulw work of course. You should consider however, that the low supply voltage lockout threshold can be as high as 15 V.
 

bragas

Newbie level 5
Joined
Sep 29, 2010
Messages
8
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,354
now i monitored with scopometer.i can see my perfect pwm :) but when i connected pwm signal to pwm input of lmd , i didnt monitor pwm signal, it lost.if i reset the pic i can see the signal.
 

p.kinjalshah

Newbie level 1
Joined
May 21, 2010
Messages
1
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
india
Activity points
1,285
Hi bragas,
Were you able to find the reason for your problem?
Even I notice occasional vanishing of PWM signal when its connected to LMD18200... And the pwm works again for some time on RESET...

Please let me know if u have any suggestion....
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top