Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

pcell Eval Failed - TSMC 180

Status
Not open for further replies.

artho

Junior Member level 1
Joined
Mar 23, 2013
Messages
15
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,377
Hi,

When generating the layout of transistors from source the pmos show a bunch of retangles with "pcell eval failed" in it. This doesn't happen for the nmos type.
In the CIW i get the following messages:

Code:
*WARNING* (LX-2012): Environment variable 'initIOPinLayer' has an invalid value: 'M1 drawing'.
Using the default I/O pin layer 'DIFF pin' instead.
*WARNING* rodAddToY: Invalid Point: nil
*WARNING* (DB-270001): Pcell evaluation for tsmc18/pmos2v/layout has the following error(s):
*WARNING* (DB-270002): ("plus" 0 t nil ("*Error* plus: can't handle (nil + 0.16)"))
*WARNING* (DB-270003): Error kept in "errorDesc" property of the label "pcellEvalFailed" on layer/purpose "marker/error" in the submaster.
*WARNING* rodCreateRect: ?width: zero value not allowed - 0
*WARNING* rodCreateRect: ?elementsX value must be in range of 1 to 2147483647 - 0
*WARNING* rodCreateRect: command failed
*WARNING* rodCreateRect: ?Origin: list must have at least 2 elements - nil
*WARNING* rodCreateRect: ?width: zero value not allowed - 0
*WARNING* rodCreateRect: command failed
*WARNING* rodCreateRect: ?Origin: list must have at least 2 elements - nil
*WARNING* rodCreateRect: ?width: zero value not allowed - 0
*WARNING* rodCreateRect: command failed
*WARNING* rodAssignHandleToParameter: required argument "?rodObj" not specified or nil
*WARNING* rodAssignHandleToParameter: command failed
*WARNING* rodAssignHandleToParameter: required argument "?rodObj" not specified or nil
*WARNING* rodAssignHandleToParameter: command failed
*WARNING* rodAssignHandleToParameter: required argument "?rodObj" not specified or nil
*WARNING* rodAssignHandleToParameter: command failed
*WARNING* rodAssignHandleToParameter: required argument "?rodObj" not specified or nil
*WARNING* rodAssignHandleToParameter: command failed
*WARNING* rodCreateRect: ?width: zero value not allowed - 0
*WARNING* rodCreateRect: command failed

I test the PDK in other PC and it works fine with the same software version installed. And i can also put the pmos transistor layout with "Create instance" with no problem. The problem is when use "Generate all from source".
Anyone who already had this problem and knows how to solve it?

Thanks.
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top