Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

need bascom sample code to tx over RF (AVR)

Status
Not open for further replies.

allomani

Newbie level 4
Joined
Mar 30, 2010
Messages
6
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
cairo
Activity points
1,321
Hello,

i want a sample code to use atmega8535 to transfer over 433Mhz Rf

i tried UART to transfer between two microcontrollers and it works , but with RF it show nothing...
 

nandhu015

Advanced Member level 5
Joined
Feb 11, 2006
Messages
1,965
Helped
300
Reputation
600
Reaction score
224
Trophy points
1,353
Location
India
Activity points
9,854
you need to do manchester coding and decoding to get proper reception

Nandhu
 
  • Like
Reactions: joco10

    joco10

    Points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

allomani

Newbie level 4
Joined
Mar 30, 2010
Messages
6
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
cairo
Activity points
1,321
can you explain more please and if you have any BASCOM example code
 

anandpv2009

Advanced Member level 1
Joined
Aug 11, 2009
Messages
407
Helped
60
Reputation
120
Reaction score
40
Trophy points
1,308
Activity points
3,341
allomani said:
Hello,

i want a sample code to use atmega8535 to transfer over 433Mhz Rf

i tried UART to transfer between two microcontrollers and it works , but with RF it show nothing...


Ya...
try Manchester coding or ICs like HT12D, HT12E. But they are not good for data transmission. Only for remote control like applications.


Good Luck.
 

allomani

Newbie level 4
Joined
Mar 30, 2010
Messages
6
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
cairo
Activity points
1,321
actually i tried the HT12D, HT12E but they didnt work with me with control also , i used 10kohm resistors for OSC , are they make a difference ? and how i connect them for data ? should i use 1 data pin only and use UART or there are another connections needed ?

and about another wireless solutions , which better for data ?
 

nandhu015

Advanced Member level 5
Joined
Feb 11, 2006
Messages
1,965
Helped
300
Reputation
600
Reaction score
224
Trophy points
1,353
Location
India
Activity points
9,854
Use 51k and 1M resistor's. If you dont get 51K then series 47K + 3K9 resistors.

It is working. I checked it personally.

Nandhu
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top