Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

JDM programmer problem?

Status
Not open for further replies.

iDk

Member level 2
Joined
Jun 2, 2002
Messages
49
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Location
ph
Activity points
418
12c508a jdm programmer

Hi. i can't program a PIC 16F84A with JDM Programmer on PC with Win98SE OS, PIII 450mhz and ASUS MoBo setup? and also i can't even erased a programmed PIC 16F84A with that PC setup? but i can write and erased a PIC 16F84A on PC with WinME OS & AMD K6-2 300mhz setup (sorry i don't know the MoBo)? i'm using IC-Prog 1.05C and all ic-prog setup were all the same on both PCs. BTW, the error on Win98SE setup is "Verify failed at address 0000h!".... any idea where should be the problem?

thanks
 

tgq

Full Member level 5
Joined
Jul 15, 2002
Messages
289
Helped
7
Reputation
14
Reaction score
4
Trophy points
1,298
Activity points
2,360
jdm programmer problem

ICprog 1.05c dosnt work correctly with 16F84A
Try V 1.05 , still available at www.ic-prog.com
 

Fragrance

Advanced Member level 4
Joined
Jul 26, 2002
Messages
1,191
Helped
248
Reputation
496
Reaction score
200
Trophy points
1,343
Location
East Of Earth
Activity points
8,918
jdm programmer vpp issue

hi

i have noticed that the new version 1.05c have problem and have serieus
bug with it it's failed to program lot of pic, instead of 1.05a have no bug and working fine so tell any solution come out you will used 1.05a
 

iDk

Member level 2
Joined
Jun 2, 2002
Messages
49
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Location
ph
Activity points
418
jdm 7 voltios

tried already version v1.05 and v1.05A but still the same and BTW i already tried on winXP PRO but i can only erased a programmed PIC16F84A. when it comes to writing/programming i always got same error. is this already a problem with my PC? is there any setup or setting that i should have to change on my COM PORT?
 

tgq

Full Member level 5
Joined
Jul 15, 2002
Messages
289
Helped
7
Reputation
14
Reaction score
4
Trophy points
1,298
Activity points
2,360
16f84a jdm not enough current

First, did u check hardware (setting menu) ?
Vpp # 13V ?
Inverted signal ?
Echo Data out => in ?
 

sda

Member level 5
Joined
Apr 22, 2002
Messages
89
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Location
Greece
Activity points
819
winme+jdm+pic

Take a look here :

**broken link removed**

Probably your comport is only supplying +/- 5v , and not enough to get it into programming mode.


Cheers
sda
 

iDk

Member level 2
Joined
Jun 2, 2002
Messages
49
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Location
ph
Activity points
418
modifing jdm programmer for external

@tgq:

how to do it? and also there's no problem in programming to other PC (AMD K6-300Mhz).
 

aron

Newbie level 4
Joined
Jan 5, 2004
Messages
7
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
86
jdm programmer external supply

there are a nice jdm based programmer that was published by a french magazine
I have it at home, it is really nice because it use buffers, and external power suply
it only need 5V to work fine (have power conversion inside 5 to 13,5v)
so if you need it ask me at aron_team@hotmail.com
 

barrybear

Full Member level 4
Joined
Nov 22, 2001
Messages
239
Helped
14
Reputation
28
Reaction score
4
Trophy points
1,298
Activity points
2,035
modify jdm external

When I built mine I had problems with intermitent operation.

The 13volts programing voltage must be a high voltage Mine was only reaching about 7 volts. I took any load off the ( led indicator) and raised the value of the charge capacitors and got the voltage up to 11,6 volts. Now works OK

Barrybear
 

aron

Newbie level 4
Joined
Jan 5, 2004
Messages
7
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
86
jdm programmer pcb

I'm thinking about jdm programmer
and it is a great and simple programmer
but there are a aproblem (i think)
it can not work with only one zift soquet with 40 pin
to program all devices
there are one option (put a pic to control it)
but control will be external (by hardware, a switch or something like it)
maybe we can do it
or maybe we can do a programmer like yapp
if some can write soft to control the programmer want help
i can make the hardware

think about it
 

tgq

Full Member level 5
Joined
Jul 15, 2002
Messages
289
Helped
7
Reputation
14
Reaction score
4
Trophy points
1,298
Activity points
2,360
how to check jdm programmer

iDk said:
@tgq:

how to do it? and also there's no problem in programming to other PC (AMD K6-300Mhz).

Hi
Maybe the first PC has not enough power supply on RS232
Check all the device :
1/ Connect JDM to RS232
2/ Power on voltmeter :wink:
3/ Test each output when activated with settings/hardware check :
#5V for Dout, Clk, Vcc
#13V for Vpp
4/ Each voltage must be set when the checkbox is activated, other invert level in settings/hardware, Communication options (with regular JDM hardware all communication options are unchecked = not inverted)
5/ When Dout is checked Din ('signals in') must echo checked too
 

gam

Advanced Member level 4
Joined
Mar 25, 2004
Messages
115
Helped
8
Reputation
16
Reaction score
4
Trophy points
1,298
Activity points
1,158
I have the JDM programmer and also intermittent operation, although for a strange reason it sometimes works with certain PICs than others (all PIC16F84). Tried 1.04 to 1.05 Cversion of IC-prog, the same.

Has someone figured out what is the real cause of this, is it the capacitor value as said above?

thanks
 

defnfo

Member level 3
Joined
Jun 11, 2003
Messages
65
Helped
11
Reputation
22
Reaction score
7
Trophy points
1,288
Activity points
453
try change in Hardware Settings "Direct I/O" to "Windiws API"
 

gam

Advanced Member level 4
Joined
Mar 25, 2004
Messages
115
Helped
8
Reputation
16
Reaction score
4
Trophy points
1,298
Activity points
1,158
I didn't have much success with the windows API mode anyway, I think it is something in the JDM HW
 

MyRDS

Newbie level 6
Joined
Jan 14, 2004
Messages
14
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
1
Trophy points
1,283
Activity points
125
Try looking at your voltage level on the VPP pin
 

sudni

Member level 1
Joined
May 31, 2001
Messages
32
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
201
I've the same problem on my pc prtoable, and is Vpp problem, just 10V in my case. On desk Pc I found 13,2 V.
sudni
 

glenjoy

Banned
Joined
Jan 1, 2004
Messages
963
Helped
72
Reputation
146
Reaction score
20
Trophy points
1,298
Location
Philippines
Activity points
0
Soem PC cannot give the required voltage and current for the programming.
 

UroBoros

Advanced Member level 2
Joined
May 5, 2004
Messages
642
Helped
19
Reputation
38
Reaction score
8
Trophy points
1,298
Location
Cochin - India
Activity points
6,464
I have a hardware unit with an onboard 12c508 so that a 40PIN ZIF socket is used to programe all pic micros.The driver is IC-PROG.I am using one now.But I dont have that onboard software to duplicate that piece.The chip is code protected. Can anybody help me to either copy that or locate a similer software?
 

UroBoros

Advanced Member level 2
Joined
May 5, 2004
Messages
642
Helped
19
Reputation
38
Reaction score
8
Trophy points
1,298
Location
Cochin - India
Activity points
6,464
hello,I am having a similer problem.I have a programmer which has a onboard 12C508 controller.I t is capable of programming almost all pics. I want to do a similer programmer with a on board firmware so that almost all pics can be programmed using a single 40PIN ZIF .Can anybody suggests such a firmware for JDM programmer or any way to read my code protected 12C508 so that I can duplicate the programmer
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top