Continue to Site

Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

[AVR] How to fix "processing.app.debug.RunnerException" Error

Status
Not open for further replies.

Madhurakshi B S

Newbie level 6
Joined
Mar 15, 2021
Messages
14
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
3
Activity points
153
Hello Sir/Madam,

I had a problem in uploading the Arduino code on to the board.
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer as error and one more error which starts from -F (xxxx) check xxxxx...... I don't remember the complete error. I tried a lot to rectify this error. In one of the websites it said that uninstall the Arduino and reinstall for it to work as normal as before. I followed the same steps but now Iam getting compile error as "processing.app.debug.RunnerException". I need your guidance to rectify the error.

complete error is attached below

processing.app.debug.RunnerException
at cc.arduino.Compiler.callArduinoBuilder(Compiler.java:317)
at cc.arduino.Compiler.loadPreferences(Compiler.java:216)
at cc.arduino.Compiler.build(Compiler.java:175)
at processing.app.SketchController.build(SketchController.java:664)
at processing.app.Editor$BuildHandler.run(Editor.java:1632)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)
Caused by: java.io.IOException: Cannot run program "C:\Program Files\Arduino\arduino-builder": CreateProcess error=193, %1 is not a valid Win32 application
at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1048)
at processing.app.helpers.ProcessUtils.exec(ProcessUtils.java:26)
at cc.arduino.Compiler.callArduinoBuilder(Compiler.java:297)
... 5 more
Caused by: java.io.IOException: CreateProcess error=193, %1 is not a valid Win32 application
at java.lang.ProcessImpl.create(Native Method)
at java.lang.ProcessImpl.<init>(ProcessImpl.java:386)
at java.lang.ProcessImpl.start(ProcessImpl.java:137)
at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1029)
... 7 more
Please let me what steps has to taken to clear the error.
Thank you
Madhurakshi
 
Last edited by a moderator:

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top